לאחר שנה מדהימה בתנובת לימון ים קלמנטינות ותפוחי עץ מזה חודשיים העצים לא בסדר הורדתי כמויות השרייה הוספתי דשן למדשנת וגם גופרית העצים צומחים במיכלים גדולים תודה לעזרתכם
פורום גינון - עיצוב ותחזוקת גינות
יש לכם שאלות בנוגע לגינה, תחזוקת גינה, התאמת צמחים, התמודדות עם מזיקים?
זה המקום להתייעץ עם מיטב בעלי המקצוע וחברי פורום חובבי גינון כמותכם בנושאים כמו התאמת צמחים, משטחים, סוגי אדמה, תחזוקת גינות, מציאת גננים, המלצות וכל הקשור לגינות פרטיות וציבוריות.
תנאי השימוש בפורום
זה המקום להתייעץ עם מיטב בעלי המקצוע וחברי פורום חובבי גינון כמותכם בנושאים כמו התאמת צמחים, משטחים, סוגי אדמה, תחזוקת גינות, מציאת גננים, המלצות וכל הקשור לגינות פרטיות וציבוריות.
תנאי השימוש בפורום
מזיקים
13.08 (12:49)
תשובה
26.11 (20:09)
כנראה כנימה קמחית, ניתן לרסס באופן טבעי ע"י ריסוס של חומר שמורכב משתי כפות חומץ ביתי 5% על ליטר מים במשך שבוע מדי יום כשהעציץ לא חשוף לשמש(כדי לא לשרוף את העלים) בריסוס נדיב על כל הצמח גם במקומות שלא נגועים, אצלי זה עבד מצויין. בהצלחה
עיצוב גינה
20.07 (22:20)
היי,
ריצפתי את הגידה בקמיקה דמי בטון,
מסביב לגינה ישנם עצים עם חלוקי נחל בצבע לבן,
מעונינת להוסיף כדים לצמחים ומתלבטת לגבי צבע הכדים אשר יהיו מונחים על חלוקי הנחל,
מה מומלץ כדים אפורים בגוון בטון או כדים לבנים,
חשוב לי שהגינה לא תראה יותר מידי מלאכותית
ריצפתי את הגידה בקמיקה דמי בטון,
מסביב לגינה ישנם עצים עם חלוקי נחל בצבע לבן,
מעונינת להוסיף כדים לצמחים ומתלבטת לגבי צבע הכדים אשר יהיו מונחים על חלוקי הנחל,
מה מומלץ כדים אפורים בגוון בטון או כדים לבנים,
חשוב לי שהגינה לא תראה יותר מידי מלאכותית
תכנון מערכת השקיה
10.06 (09:36)
שלום,
אני מתכנן מערכת השקיה עם מחשב של גלקון DC
וצריך להשקות שטח דשא של 50 מ"ר. אני הולך לשים 4 ממטרות קופצות של הנטר + שני מתזים קופצים. איזה ברז חשמלי אני צריך? 1" או 1.5"?
אני מתכנן מערכת השקיה עם מחשב של גלקון DC
וצריך להשקות שטח דשא של 50 מ"ר. אני הולך לשים 4 ממטרות קופצות של הנטר + שני מתזים קופצים. איזה ברז חשמלי אני צריך? 1" או 1.5"?
אפשר לגזום גדר חיה מפיטוספורום עם הכלי הזה?
20.05 (18:12)
יש לי גדר חיה מפיטוספורום. לא עברה גיזום כבר הרבה זמן...
הגיע בערך לגובה של 3-4 מ'.
יש לי אפשרות להשיג כלי גוזם גדר חיה של מקיטה (דגם Makita DUN461WZ LXT 18V XPT).
לפי המפרט, הוא מיועד לעובי חיתוך של עד 18 מ''מ.
השאלה שלי: מה יקרה אם המכשיר ייתקל בענף עבה יותר? האם הוא יישבר/ייהרס או שפשוט לא יצליח לגזום אותו ויהיה צורך לגזום ידנית את אותו ענף?
הגיע בערך לגובה של 3-4 מ'.
יש לי אפשרות להשיג כלי גוזם גדר חיה של מקיטה (דגם Makita DUN461WZ LXT 18V XPT).
לפי המפרט, הוא מיועד לעובי חיתוך של עד 18 מ''מ.
השאלה שלי: מה יקרה אם המכשיר ייתקל בענף עבה יותר? האם הוא יישבר/ייהרס או שפשוט לא יצליח לגזום אותו ויהיה צורך לגזום ידנית את אותו ענף?
המלצה לדשא סינטטי
12.03 (18:24)
שלום חברים ,
מישהו יש לו ניסיון עם דשא סנטטי אירופה חברה סנטיגן עדיף על אוורסט של פשוט ירוק
מישהו יש לו ניסיון עם דשא סנטטי אירופה חברה סנטיגן עדיף על אוורסט של פשוט ירוק
צמחייה לשטח מוצל
2.01 (13:40)
שלום
איזה צמחים מתאימים לשטח מוצל עם אדמה חומה וגרגירים דקים שיצמח בר?
המטרה לכסות את החול ולהרחיק חתולים, נוי זה בונוס.
אנחנו מחפשים לעשות את זה עצמאית/מינימום השקעה
תודה גבה
איזה צמחים מתאימים לשטח מוצל עם אדמה חומה וגרגירים דקים שיצמח בר?
המטרה לכסות את החול ולהרחיק חתולים, נוי זה בונוס.
אנחנו מחפשים לעשות את זה עצמאית/מינימום השקעה
תודה גבה
פרחים באדנית לא עמוקה
27.10 (09:05)
הפריחה במרפסת משאירה אותנו מעט שפויים.
שמי אתי ואני גרה בדירה עם מרפסת (מערב ודרום)
יש לי שאלה קטנה ברשותך.
במרפסת יש דק והגנון הוא בעומק בין 3 סמ ל. 17 סמ
ניקוז טוב מאד אדמת טוף השקיה ודישון עם מחשב.
אני מאד אוהבת פריחה
אשמח להמלצותייך מה יפרח גם בחורף בתנאים כאלו?
תודה מראש
אתי טיברגר
שמי אתי ואני גרה בדירה עם מרפסת (מערב ודרום)
יש לי שאלה קטנה ברשותך.
במרפסת יש דק והגנון הוא בעומק בין 3 סמ ל. 17 סמ
ניקוז טוב מאד אדמת טוף השקיה ודישון עם מחשב.
אני מאד אוהבת פריחה
אשמח להמלצותייך מה יפרח גם בחורף בתנאים כאלו?
תודה מראש
אתי טיברגר
המטפס שבתמונה, שאיני יודע שמו,...
19.09 (16:57)
המטפס שבתמונה, שאיני יודע שמו,רץ אצלי על חוט, ומכסה הקיר בסלון.
האם ניתן לחתוך "ענפי משנה" , מבלי לפגוע ב "ענפים ראשיים" ? . המטרה : לחסוך מהצמח "אנרגיה מבוזבזת")
הכוונה לחיתוך ענפים קצרים (2-3 עלים) ,הצצים מהאדמה ומחוברים, מתחת לאדמה, ל"ענפים ראשיים" (אלה הרצים על הקיר.
אם כן כיצד ?? נא תשובה מוסמכת.
האם ניתן לחתוך "ענפי משנה" , מבלי לפגוע ב "ענפים ראשיים" ? . המטרה : לחסוך מהצמח "אנרגיה מבוזבזת")
הכוונה לחיתוך ענפים קצרים (2-3 עלים) ,הצצים מהאדמה ומחוברים, מתחת לאדמה, ל"ענפים ראשיים" (אלה הרצים על הקיר.
אם כן כיצד ?? נא תשובה מוסמכת.
שתיל שסק
14.08 (10:33)
לשתיל שסק בן כשלושה חודשים העלים בעלי מסגרת חומה ויבשה. חשבתי שזה מהחום אבל העלים החדשים גם עם גוון חום בקצוות
שתיל צעיר של שסק עם קצוות חומים
9.08 (13:20)
הנבטתי זרעי שסק שכרגע הם בני 4 חודשים. העציץ עמד בחוץ וחלק מעליוהשחימו בקצוות. הכנסתי הביתה אבל עוד עלים השחימו (כולל שניים צעירים מהגבעול). האם זו תגובה ליובש או שזה בעצם טפיל כלשהו? אם כן, איך לטפל?
מראש תודה
מראש תודה
גידול תבלינים וירקות על השיש במטבח
19.07 (16:58)
שלום רב,
קניתי שתילים של כוסברה, חסה, פטרוזיליה, סלרי, נענע, פלפל ועגבנייה. השארתי את השתילים בכלים בהם קניתי אותם והכנסתי אותם לכלים ללא פתח ניקוז.
שאלותיי-
1. האם האור במטבח אמור להספיק לצמחים( המטבח לא חשוך, אך גם לא מואר במיוחד. רוב היום החלונות פתוחים)?
2. אם לא, האם יעזור להשאיר מנורות דלוקות?
3. כמה מים צריך לתת ומה התדירות?
תודה רבה!!
קניתי שתילים של כוסברה, חסה, פטרוזיליה, סלרי, נענע, פלפל ועגבנייה. השארתי את השתילים בכלים בהם קניתי אותם והכנסתי אותם לכלים ללא פתח ניקוז.
שאלותיי-
1. האם האור במטבח אמור להספיק לצמחים( המטבח לא חשוך, אך גם לא מואר במיוחד. רוב היום החלונות פתוחים)?
2. אם לא, האם יעזור להשאיר מנורות דלוקות?
3. כמה מים צריך לתת ומה התדירות?
תודה רבה!!
צינור גינה שלא מתפוצץ כל שנה ?
28.06 (18:06)
יש לי צינור גינה באורך כ10 מ'. הצינור הוא מסוג מאד נפוץ: חומר פלסטי ירוק ובו רשת ארוגה.
כל שנה אני מתקן בו פיצוצים שנוצרים, ואחרי כשלוש שנים אני צריך להחליפו.
יש המלצה לסוג עמיד שלא יתכלה כ"כ מהר ?
כל שנה אני מתקן בו פיצוצים שנוצרים, ואחרי כשלוש שנים אני צריך להחליפו.
יש המלצה לסוג עמיד שלא יתכלה כ"כ מהר ?
עץ צמיחה מהירה
19.03 (19:52)
היי, איזה עץ לשתול כדי להסתיר את הבניין השכן? עץ שיצמח מהר (צד דרום-מערב) עדיף כמה שפחות נשירה. תודה רבה!
זוטה לבנה
17.09 (17:32)
ורד בגינה בתוך כד גדול
14.09 (16:45)
שלום, לורד יש עלים צהובים וחומים שנושרים. יש גם מין הפרשות כמו ״סירופ״ לבן על עלים ירוקים וגיבעולים שאני מנגבת בידיים מידי פעם וזה חוזר שוב. מה עושים?
כתם כהה על פרי מנגו
7.08 (21:35)
שלום ,
באופן די פתאומי הופיעו כתמים כהים על פרי המנגו , הפרי עדיין קשה ולא ברור לי במה מדובר , צרפתי תמונה ואשמח לקבל מידע במה מדובר ואיך לטפל .
תודה
גבי
באופן די פתאומי הופיעו כתמים כהים על פרי המנגו , הפרי עדיין קשה ולא ברור לי במה מדובר , צרפתי תמונה ואשמח לקבל מידע במה מדובר ואיך לטפל .
תודה
גבי
השקיית עציץ
2.07 (22:48)
יש לי עציצים בנפח 25 ליטר בכל אחד מהם שיח. , האם כדאי בהשקיית כל עציץ למקם את הטפטפת צמוד לגזע או להרחיקה כדי שלא יירקב?
כמו כן האם טפטפת של 1 ליטר בכל עציץ בהשקיה של 3 פעמים בשבוע 40 דקות מספיקה בקיץ?
כמו כן האם טפטפת של 1 ליטר בכל עציץ בהשקיה של 3 פעמים בשבוע 40 דקות מספיקה בקיץ?
מזיקים
21.05 (17:44)
עלים מגולגלים / מקופלים /צרובים
10.05 (16:26)
עלים מקופלים ומגולגלים בחלק מהצמחים בגינה, בחלק אחר צרובים, כאילו קמלים.. הולך ומחמיר וחלק נראה כבר מת..
נראה שלא עקב מחסור במים /חמסין/ מזיקים (בתהליך בדיקה כרגע..בגינות השכנים תקין..). חשבתי שאולי איזו הרעלה מריסוס/ דישון מופרז/חומר רעיל שהוכנס בטעות למיכל הדשן..
האם מישהו נתקל בדבר כזה ? יודע מה יכול לגרום לכך ?
תודה !!
נראה שלא עקב מחסור במים /חמסין/ מזיקים (בתהליך בדיקה כרגע..בגינות השכנים תקין..). חשבתי שאולי איזו הרעלה מריסוס/ דישון מופרז/חומר רעיל שהוכנס בטעות למיכל הדשן..
האם מישהו נתקל בדבר כזה ? יודע מה יכול לגרום לכך ?
תודה !!
מה זה? מזיק או לא?
3.04 (13:44)
עקבו אחר פורום גינון - עיצוב ותחזוקת גינות
RSS