פורום גינון - עיצוב ותחזוקת גינות
יש לכם שאלות בנוגע לגינה, תחזוקת גינה, התאמת צמחים, התמודדות עם מזיקים?
זה המקום להתייעץ עם מיטב בעלי המקצוע וחברי פורום חובבי גינון כמותכם בנושאים כמו התאמת צמחים, משטחים, סוגי אדמה, תחזוקת גינות, מציאת גננים, המלצות וכל הקשור לגינות פרטיות וציבוריות.
תנאי השימוש בפורום
סיגל
10.05 (16:26)
עלים מקופלים ומגולגלים בחלק מהצמחים בגינה, בחלק אחר צרובים, כאילו קמלים.. הולך ומחמיר וחלק נראה כבר מת..
נראה שלא עקב מחסור במים /חמסין/ מזיקים (בתהליך בדיקה כרגע..בגינות השכנים תקין..). חשבתי שאולי איזו הרעלה מריסוס/ דישון מופרז/חומר רעיל שהוכנס בטעות למיכל הדשן..
האם מישהו נתקל בדבר כזה ? יודע מה יכול לגרום לכך ?
תודה !!
אמנון
19.04 (21:12)
האם ניתן להרכיב פמולית על עץ פומלה בוגר
pol
6.02 (19:06)
שלום לכולם .בחצר שלנו יש עצי טויה (אולי ברוש) אני לא גנן . רוצה להתייעץ לגבי עציים שאחרי שלג קצט התכופפו. גנן אחד אומר שצריך לקשור אותם אחד לשני ...... אחר אומר הם ימותו מקשירה ,,,, רק לגזום קצת והכל יסתדר. מי צודק . תודה אשמח לקבל תשובה מקצוענים.. בבקשה כתבו לי היום מה לעשות יותר נכון .
רוני
8.12 (21:45)
הגנן הוריד כמה שיחים צמודים ונשאר על הקרקע (בגובה נמוך) כמה גזעים. החיתוך לא ישר. מה ניתן לעשות כדי ליפות כי כרגע זה לא נראה יפה
תודה
גילי
12.11 (11:21)
שלום. מחפשת המלצה לעץ עבור חזית בית בכיוון צפון מערב. העץ צמוד לשביל ולרחבה מרוצפת ובגינה קטנה. צריך להיות ירוק עד ולא גדול ובעל נוף לא צפוף. כרגע מועמדים טקומן סיני סופורה אמריקאית ואדר סורי. האם יש איזו בעיה עם אחד מהם? וכמובן אשמח למועמדים נוספים. תודה
כרמל
12.11 (08:55)
שלום, יש לי מדשאה שחלק ממנה קצת שקע (בסביבות 10-15 ס"מ). אני רוצה למלא וליישר המדשאה.
האם יש צורך בשתילת הדשא מחדש?
באיזו אדמה כדאי להשתמש?
והאם ניתן להדק האדמה עם מכונת הידוק?
כמו-כן, באיזו עונה לכדאי לבצע זאת?
תודה רבה.
ציון
27.10 (16:49)
שלום,
יש לי פסיפלורה ששתלתי לפני יותר משנה, היא גדלה מעוד אך רוב הפרחים מתים לפני שהפרי יוצא, יש למישהו רהיון למה זה קורא ?
אים זה קשור לחוסח דבורים ?
איציק
19.03 (10:29)
שלום רב אני גנן חובב שנים רבות
הדבר נובע משינויי מזג האויר אצלי בעץ תפוז זה קרא לא מזמן בגלל השמש שכנראה
היא מאוד חזקה ושורפת את העלים
לעומת זאת בעץ המנגו העלים שהחלו ללבלב הם הצהיבו וזה כנראה בגלל הקור העז
היות ויש לי עץ מנגו שנמצא לכיוון מזרך והוא מוגן מהרוח החזקה והוא ללא פגע ואפילו מצמיח פריחה אדירה.
לפני כחודש החלה פריחה והיא פשוט התייבשה בגלל הקור
יש ברשותי עוד תמונות אך לא ניתן לשלוח יותר מ 1
ברוך
19.08 (21:31)
שלום ברצוני לשאול האם יש למישהו מידע מה אמור להיות עובי הענפים שיוצאים מהרצפה (סורים) לאחר 3 שנים ? (לדעת שעבר עליהם שנות העורלה) וכן האם גודלים פירות בענפים אלו לפני שהם נהיים בני שלוש ?
וכן האם יש אופציה ששתי ענפים שיוצאים מהרצפה מתחברים יחד או שענף עבה הוא ענף אחד ולא ענף אחד המורכב משניים ?
אבי
14.08 (13:07)
לאחר שקטפתי את הפרי הראשון.
האם הצמח יוציא עוד פרי?
דני
3.08 (09:04)
אשמח לדעת כמה עצים (הדס וסיזיגיום)אפשר לשתול בטווח של 4 מטר (בין תפוז לסיזיגיום)?
דני
3.08 (08:57)
שלום חברים
צמח לנו גפן בגינה לפני מספר חודשים.
למי יש מושג האם יש סיכוי שהוא מניב פירות או שיתכן ויהיה בתול כמו הגפן של שכני
אורנה
11.06 (18:03)
שלום,
האם השורשים של העצים הבאים אלימים?
מעוניינים לשתול אותם ליד בריכת שחיה...
איביסקוס סטרייה
קופניון
אלון
18.05 (10:42)
היי
יש לי גינה מרוצפת.
אני מעוניין לשים על חלק מהגינה דשא סינטטי.
האם כדאי לשים את הדשא על הריצוף ? האם צריך לשים משהו בין הדשא לריצוף כדי לקבל הרגשה של דשא? איך להימנע מריחות ולכלוך של דשא על ריצוף? או שבכלל כדאי להוריד את הריצוף ואז לשים דשא?
אשר
3.05 (09:49)
שלום
יש לי אדמה חומה מהודקת ללא שקעים.
אני מעוניין להתקין עליה דשא סינטטי
האם אני חייב לשים מצע לפני התקנת הדשא ?
מה יקרה במצב כזה אם אני מתקין את הדשא ללא מצע ?