המשרד הוא הבית המגניב החדש!

לא הכול אנחנו יכולים להרשות לעצמינו לעשות בבית...מטבח מטורף... שולחן אוכל עצום...לוחות קשקוש מרחפים, חומרים ברוטאליים וקירות ירוקים עצומים של עשבי תיבול..

איפה אנחנו כן יכולים??? בעבודה !!!

 

לקום בבוקר, להכנס לאוטו.. פקק בחסות המדינה ...ולהגיע למקום המייגע הזה שנקרא עבודה. מכירים????

אז זהו שעידן הניכור ממקום העבודה נגמר ובמשרדים של החברות הכי מובילות היום במשק הבינו שאם מקום העבודה הוא הכי מגניב, כייפי, פאנקי והכי דומה לבית שאפשר, העובדים יהיו בו הכי מרוצים ונגזרת ישירה מכך –הכי פרודוקטיביים.

עד לפני כמה שנים, שטרנד המראה הלבן והנקי היה שולט ניסו כולם לייצר סביבת עבודה שמשדרת יוקרה, מינמיליזם ובידול. הדבר יצר חללי עבודה סטריליים, קרים, מנוכרים לעובדים ולאורחים של אותן חברות וכתוצאה מכך גם רמת הקשר של העובדים עם החברות והמותג שהן מייצגות הייתה מאוד ירודה.

 

במבט מפוכח – אנחנו הרי מבלים במשרד כל היום, אם לא נעצב את המשרד עבורינו ועבור הטעם שלנו, עבור מי אנחנו מעצבים אותו?

שגרת העבודה ויוקר המחיה בתקופה זו כופה עלינו לבלות יותר ויותר זמן במשרד מאשר בבית במהלך היום. אנחנו עובדים משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות, אנחנו יושבים מול המחשב במשך הרבה מאד זמן וצריכים להמשיך לשמור על רמות תפקוד ומוטיבציה גבוהות במהלך כל הזמן, כדי שנוכל להיות יעילים וטובים בעבודה שלנו, הן כעצמאיים והן כשכירים.

בין אם מדובר בתכנון משרד עורכי דין או עיצוב משרדים של חברות סטרטאפ או הייטק, ששם עובדים שעות רבות לעיתים בשעות חופפות מול ארה"ב או שותפים עסקיים מצדו האחר של הכדור, חשוב לתת ביטוי חזק לעיצוב שיחבר את העובדים לחברה ולמותג שלה ויספק להם תנאי עבודה מעולים כדי לשפר את הרווחיות של העסק בסופו של יום.

 

סביבת העבודה שלי יכולה להיות החלום העיצובי שלי!

רבים מאתנו חולמים על משרד שבו הכל אפשרי, הכיסאות הם אוכפים, החדר ישיבות הוא סירת דייגים ענקית, חללי העבודה מלאים באומנות צבעונית והמטבח הוא ערוגת ענק וורטיקאלית. למה לחלום?! לוקחים מעצב שיודע לרגש את הלקוח ונותנים לו בצורה ברורה את התקציב ואת כל הכיוון שאפשר לחלום עליו כמקום עבודה. מעצב טוב יידע לקחת את זה למקום הכי קיצוני שיספק ריגוש למשתמשים בחללי העבודה וייצר סביבת עבודה שתעלה את הכנסות החברה כתוצאה ישירה משביעות רצון העובדים מהמקום שהם נמצאים בו.

במשרד שלי לקחתי את האהבהמשרד הוא הבית המגניב החדש!ה שלי לחומר הכי חם היום בשוק – הבטון, ויצרתי שפה עיצובית של קירות מבטון ורצפה מבטון מסוג אחר, אפילו העציצים והכוסות במשרד מבטון. אבל על מנת לשבור את המראה האפור והברוטאלי של הבטון הכנסתי ריהוט מעץ אדום, גס ובלתי מעובד וספות עור חומות ששוברים את המראה הקר ויוצרים משרד מאוד גברי, כיפי, מודרני אבל מזמין, מרשים ומדויק בעיצוב שלו.

 

אתה, העובד – אתה הדבר הכי חשוב!

בסופו של תהליך...בשורה התחתונה של כל עולם העבודה ועולם העסקים - מה שמביא את ההכנסה זה העובד בקצה העכבר.

עובד לא צריך "להחזיק מעמד" בעבודה אלא ההיפך! סביבת העבודה צריכה להחזיק את העובד.

סביבת עבודה נוחה מבחינת תאורה, אקוסטיקה, פרטיות, ארגונומטריה וחלל עבודה שמתחבר לאופי העובד ייצור עבודה יעילה ומושכת לעובדים. 

כשמדובר בתכנון משרדים ישנו שילוב בין האלמנט הציבורי של האירוח וקבלת קהל, כאשר לרוב העבודה מתבצעת במתחם פתוח בו עוברים או יושבים העובדים או עוד אנשים ובין הפינה האישית – כאשר לכל עובד יש עמדה משלו שהוא יכול לתת בה ביטוי אישי וליצור לעצמו את הסביבה האישית שלו. במקרים אחרים כמו חברות שבהן קבלת הקהל או העבודה עם קהל היא אישית יותר (משרדי תיווך, משרדי עו"ד) נבחרים דווקא חללים אישיים כסביבה החשובה יותר במשקל העיצוב הכולל.

 

 

משרדי חברה? מה פתאום! זו דירת שותפים ענקית!

בתכנון משרדי חברת סטרטאפ בהרצליה פיתוח הגדיר הלקוח כבר בהתחלת התהליך שהעובדים נמצאים במשרד יותר זמן מאשר בבית ולכן המשרד חייב להיות הכי ביתי שאפשר.

לכן, על מנת להמעיט ככל האפשר את העובדה שמדובר בקומת משרדים ענקית וכדי לייצר סביבת עבודה שהיא סוג של דירת שותפים מגניבה וענקית חילקתי את הקומה לחללי סלון עם מגוון סגנונות ישיבה והסבה, המטבח משתלב בחלל הפתוח כמו בר ענק שמשרת את מי שנכנס ל"דירה" ורואה בעצם עובדים מסתובבים בין משחקי מחשב וכורסאות רביצה.

משיחות עם מנהלי החברה מתברר שהעובדים כל כך מרוצים שכמות קורות החיים שנשלחת אליהם מאז המעבר למשרדים החדשים עלתה פי שלוש! כולם, כך מתברר, רוצים לעבוד במקום סופר מגניב שהוא דירת שותפים כיפית ולא משרד יוקרתי, קר ומנוכר.

 

 

 

יצירת אזורי הפוגה, אזורי תחביב והפסקה במשרד

כבר בשלב בחירת המיקום לחברה המלצתי חד משמעית על קומה שהייתה בה מרפסת ענקית ואשר הפכה כיום לאזור ההפסקה והמנוחה החיצוני של העובדים. המרפסת משמשת כמקום לנדנדות, פינות ירוקות לשיחות ואזורי אכילה חיצוניים על שולחנות פיקניק ענקיים. לצד סביבת עבודה אפקטיבית לאורך שעות ארוכות, חשוב ליצור עבור העובדים גם איזורי הפוגה ומנוחה. איזורי המנוחה האלו מנותקים מהחלל הראשי של האופן ספייס, המוכר מתוכניות עיצוב משרדי הייטק או שירות לקוחות ומאפשרים לעובד לצאת להפסקות במהלך יום העבודה, לנשום אוויר צח, לאכול, לשתות ולהתרענן. חשוב ליצור מתחם חיצוני עם אוויר צח, כמו מרפסת או גינה ומתחמי אכילה נוחים וחברתיים שבהם העובדים יוכלו להנות מההפסקה כאילו אכלו בבית.

חשיבות יצירת המתחמים האלו היא גדולה. עובד ממוצע לא יכול לבלות את כל היום מול המחשב ולהישאר אפקטיבי. הוא צריך זמן מנוחה והתרעננות שיעלו את רמת האנרגיה וישמרו עליה גבוהה לאורך שעות היום.

חשיבות מקום ההפסקה חשובה כמעט כמו המקום עבודה. במידה ואין מקומות פתוחים או מנותקים שאפשר להתנתק בהם מהמולת המשרד חובה על המתכנן לייצר מקומות כאלו. 

  

אדריכל מור בללטי  0546863739

המאמר באדיבות

תגובות