פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
רונית מלמד
21.12 (23:41)
עברתי לאחרונה לבית חדש מקבלן. לפני הכניסה לבית, עשיתי שיפוץ באחד מחדרי האמבטיה שכלל החלפה בין דוש עמידה ואמבטיה. כתוצאה מכך, השיפוצניק החליף בין דוש עליון לבין אביק באמבטיה.
לאחר סיום השיפוץ - לא מגיעים מים חמים לאמבטיה. כשמסובבים לברז חמים - יוצאים מים קרים (כאשר בכל שאר הברזים יש מים חמים בו בזמן).
השיפוצניק טוען שמלכתחילה לא היו מים חמים וזו תקלה בבנייה, הקבלן טועם שהשיפוצניק פגע באינטרפוץ וכתוצאה מכך אין מים חמים.
א. האם פגיעה באינטרפוץ יכולה למנוע כניסה של מים חמים?
ב. איך ניתן ליישב את הסוגייה הזו לפני שפותחים את הקיר (שאף צד לא מוכן לשלם על הפתיחה)?
תודה
יעקב
10.12 (22:24)
יש לי שלוש אסלות בנות עשרים שנה, כנראה מתוצרת חרסה. בכולן זרם השטיפה פחת. אומרים לי שנסתמו חרירים בתוך האסלות. האם יש אפשרות להגיע לחרירים ולפתוח אותם, או אולי יש דרך אחרת?
זהבית
6.12 (09:11)
שלום, יש לי ברז אינטרפוץ של חמת יש למים דרך ראש ברז ידני עם צינור ויש את גם הברז מקלחון למעלה
משום מה לאחרונה כשאני פותחת את את הראש ברז ידני עם הצינור מטפטף מים מלמעלה למרות שלא פתחתי את האפשרות למעלה.
אני מנסה ללחוץ חזק כדי שיפסיק המים בללא הצלחה.
מה גם זה בא והולך כלומר פתאום כן מטפטף פתאום לא.
איך מסדרים את זה?
או אין מנטרלים שלא ייצאו לי מים מלמעלה מבכלל.
לא רוצה להשתמש במקלחת מלמעלה
דניאלה
16.11 (18:32)
פתאום אין זרם מים חמים בברז המטבח.מה ניתן לעשות?
עמרי
28.10 (14:03)
שלום,
אני גר בבית פרטי בן שתי קומות.
מהשעון הראשי יש לי פיצול ל 3 צינורות של 25 ממ.
אחד הולך לדירה למטה, אחד לדירה למעלה והשלישי לגינה.
אני צריך לבצע הארכה של הצינור הראשי של בערך 10 מטר (בגלל עבודות פיתוח) ואז לבצע שוב את החיבור של 3 הצינורות הקיימים.
השאלה שלי היא איזה קוטר צינור אני צריך לבצע את הארכה כדי שהספיקה של המים לא תרד בשלושת הצינורות לאחר החיבור החדש.
מקווה שהצלחתי להסביר.
תודה רבה
ארז
8.10 (14:57)
ברצוני להזהיר על אינסלטור בשם מאיר ששון מחברת אגם אינסטלציה ע.מ 037048931 (תשימו לב שהוא כנראה בחר בכוונה בשם חברה שכבר קיים, אז לכן רשמתי את העוסק מורשה שלו, ואת הטלפונים שלו למטה).
הבחור פשוט כנראה נוכל !! הוזמן לדירה בתל אביב עקב נזילת מים מהריצוף בקיר ונתן הצעה של כ-3200 שח לפני מעמ לתיקון שכלל פירוק חלק מהאסלה תיקון הנזילה וחיבור מחדש של האסלה .
לאחר שקיבל אישור לביצוע התיקון טען שיש נזילה נוספת ושחייבים להשתמש במצלמה!! בשלב זה שהקיר כבר מפורק לא הייתה לי ברירה לאשר לו אישור במצלמה עוד 1850 שח לפני מעמ, בדק במצלמה, תיקן שוב אבל הנזילה המשיכה...
יום למחרת הגיע שוב והחחליף חלק באסלה והנזילה שוב הופיעה ושוב הוא הוזמן והחליף חלק אחר.
עזבו שהוא לא מקצועי זו לו הבעיה !! ועזבו את זה שהכל עלה מעל 6000 שקל, גם זה בסדר נניח !! הבעיה היתה שלמרות שהבטיח את הצילומים של הנזילה והבטיח את דוח איתור נזילה מהמצלמה שהשתמש (כל זה חשוב לביטוח) – הוא לא מוכן לספק כלום !!! כי אין באמת מה לספק, לא היה כנראה שום צורך להשתמש במצמה ובטח שלא לפרק חצי מהשרותים בשביל הנזילה.
ברגע שפנינו שוב שוב אליו בבקשה לדוח של המצלמה הוא פשוט התעלם (למרות שהבטיח שיספק שוב ושוב ) ואז חסם אותנו בנייד .... אפילו חברת הביטוח ניסתה לתפוס אותו ללא הצלחה.
בקיצור הבנתם שמדובר בנוכל - מאיר ששון הפועל תחת השם אגם אינסטלציה פתח אתר שהוא אינו אתר עסקי כך שלא ניתן לרשום עליו ביקורת באינטרנט. הוא פועל ממספרי טלפון שונים
050-7402403
054-5233939
073-7824970
אין לי ספק שהבחור נוכל וחייבים לעצור אותו
אבישי
9.01 (15:15)
מקרה דומה קרה לי איתו גם!
לא להתקרב לנוכל בן נוכל הזה. שמוק ממדרגה ראשונה ואפס מקצועיות.
להתרחק כמו מאש!
צחי
31.08 (19:14)
שלום
המכסה של הבור ביוב בחניה שלי שהינו בן 42 שנה לא מכסה טוב את הבור ודריכה עליו מורידה אותו פנימה, זה מסוכן, כיצד לפתור את הבעיה? תודה
יקי אסקיו
31.08 (20:32)
אם היית מצלם היה יותר ברור.
בעקרון צריך להחליף מכסה וטבעת ולבטן
מיכאל וייס
30.08 (12:53)
שלום,בבניין שלנו יש נזילה, ב2 מקומות, מצינור 4 צול. דרך הביטוח הגענו לחברה שעומד לעשות את התיקון. התיקון אמור להתבצע עם ציפוי אפוקסי באזור החדרת הצינור . בנוסף ציפוי אפוקסי. האם זה פתרון תיקני אשר יפתור את הבעיה לטווח ארוך?
דניאל בן ציון
27.08 (21:05)
הצינור 4 צול נמצא בארון שעוני המים ולא החשמל
יקי
28.08 (09:39)
זה לא נשם , זה ניקוז של ארון המים .
מחסום ריח בתחתית הארון מתחבר לקולטן הראשי .
כיוון שרוב הזמן הארון לא נוזל אז המחסום מתייבש ועולה ריח .
צריך לוודא שהצינור עולה עד הגג ואז ניתן לשים פקק במקום החור הפתוח
דניאל בן ציון
28.08 (14:04)
ראשית אני מודה לך על ההתיחסות.אני מבקש לדעת..אני מתגורר בקומה ה8 האחרונה.האם אני יכול לשים פקק בקומה שלי?? נראה לי שאין מעבר לזה שום המשך לגג.תודה.דני
דניאל בן ציון
28.08 (16:00)
ראשית אני מודה לך על התיחסותך.הארת את עיני.האם ניתן כעת לסגור את הפתח ???תודה.
דניאל בן ציון
28.08 (11:08)
האם יש תשובה לבעיה הזו???תודה
משנה העובדה שהצינור נמצא בארון מים??? בכל קומה ??
יקי
28.08 (13:28)
זה מחסום ריח שמתחבר אליו.
סגור אותו בפקק
דניאל בן ציון
27.08 (21:00)
שלום רב.אני רכשתי דירה בבנין 8 קומות.הבנין בן 5 שנים לדעתי.יש בבנין ריח של ביוב.באחד מארונות החשמל של כל קומה יש צינור 4 צול פתוח,נאמר לי שזה נשם של הביוב וכל פעם שיש ריח צריך לפתוח את הארון ולשפוך דלי מים עם כלור והריח מפסיק.יוצא שאני שופך מים לפחות פעם בשבוע.נראה לי לא הגיוני בעליל.חשבתי לסתום את הצינור אך הקבלן אמר שאסור לסגור רק לשפוך מים.מישהו שמע על דבר כזה??
תודה
אייל
14.08 (17:37)
שלום רב,
אני גר בבית פרטי ובונה יחידה מעל חצי מהגג של הבית.
במשך 12 שנים שאני גר בבית לא הייתה סתימה בביוב.
מאז שהתקין האינסטלטור צנרת כולל פתחי איוורור על הגג היו לי 3 סתימות קשות - במשך חודש אחד,
האם יש קשר?
מה אפשר לעשות?
שתף
שיר
7.08 (10:24)
היי
מה ניתן לעשות כדי למנוע ריח רע של ביוב מצינור המכונה.
למכונה אין הרבה מקום לצינורות
תודה!
אילן
24.07 (11:42)
האם יש דרך לעטוף צינור peks כדי למנוע התחממות המים? הצינור עובר חשוף לשמש
אלי123456789
18.07 (14:20)
אשמח לידיעה כללית כמה אסלות בבניין יכולים להתחבר לצינור 4 צול
משה
7.07 (14:55)
בבניין בן 30 יש אינסטלציה נחושת (כולל בכל הדירה).
אין בעיות במערכת.
השאלה, האם יש צורך בהחלפת צנרת אם עושים שיפוץ קל.
תודה
בן
28.06 (23:14)
שלום, במסגרת סמינריון אנחנו סוקרים יתרונות וחסרונות של דרכים שונות לאיתור נזילות בבית.
אשמח לשמוע על אמצעים שמכירים וטכנולוגיות שונות.
תודה רבה
מולי
24.06 (02:21)
שלום אני סובל מנזילה בתקרה באופן לא רציף אם הפסקות של שבוע. מעל מקום הנזילה יש מקלחת ניסיתי להדליק את זרם המים במשך 40 דקות ישירות למערכת הניקוז ולא היה נזילה אחר כך האם יתכן שזה מהצינור מים של המקלחת בקיר אפילו שזה לא כל הזמן תודה רבה רבה
יקי
24.06 (11:55)
מה עם כיור ? נסה גם אותו, גם אסלה.
באופן עקרוני אם זה לא רציף לא נראה שזה מצנרת הלחץ
זהבית
15.06 (09:48)
שלום, נוכחתי לדעתי שברז מכונת הכביסה שלי מחובר לדוד שמש.
איך ומה עושים כדי לשנות את זה?
תודה מראש לעונים והמשך יום נעים
יקי
15.06 (10:07)
אחד קר ואחד חם.
צריך לחבר לברז השני הימני
זהבית
15.06 (10:09)
תודה על התשובה יש לי ברז אחד שם.
פיני
13.06 (18:20)
איתור פיצוץ מים בעומק 2 מטר עם טרקטור (עלה לי 1500 ש"ח), החלפת מחברים קוטר בין 90-40, יומיים עבודה,
מוטי
13.06 (08:41)
שלום רב
אני גר בבית פרטי.
מחוץ לגדר יש את שעון המים של העיריה ואליו מחוברת "חנוכיה" עם 6 קוי מים.
כולם צינור דרג 16 שלא מושחל בשום שרוול אלא מונח על מתחת לריצוף, (ולדעתי מקובע גם בחוטי ברזל)
אחד הצינורות התחיל לדלוף (שעוון המים מסתובב כשאין צריכה)
בודדתי מי מהצינורות הוא הנכון, וגיליתי שהוא הולך למערכת השקיה.
הבאתי אינסטלטור שהוציא את האבנים המשתלבות ועקב אחר הצינור עד שנעלם מתחת לגדר (בטון/אבן) ומתחת למדרגות ולריצוף של החניה.
הוא הציע לי שתי אופציות:
1. להפעיל את הביטוח, והסביר לי שיש להם אפשרות לגילוי בגז של מיקום הנזילה המדויק
(רק שהוא סייג את זה שהם לא קולעים במדויק תמיד, וזה בעיה כי זה ריצוף בגדלים משתלבים ולי יש 4 ספייר של הגודל הגדול בלבד)
ואז לחשוף את המקום ולתקן נקודתית את החור.
2. לוותר על הצינור הזה, ולהזין את מערכת ההשקיה מצינור אחר, מברז גינה שאליו מגיע צינור נפרד.
מה לדעתכם הדרך הנכונה לטיפול ??
ושלוש שאלות נוספות:
1. האם הגילוי בגז הזה מדויק ברמת המרצפת ? (או לא)
2. האם מי שבנה את הבית "פישל" כשם צינור דרג 16, בלי שרוול ?
(אולי היה צריך לשים צינור חזק יותר, אם הוא "קובר" אותו מתחת לריצוף)
3. האם צינור דרג 16 הוא באמת כזה גרוע ?
(כי מי שהיה אצלי המליץ על דרך התיקון השניה ואמר שאורך חיים של צינור דרג 16 הוא בין 5-10 שנים ואז מתחילות הבעיות
תודה רבה
מוטי
מוטי
13.06 (08:59)
אפשרות 2 לא יותר זולה
שתי האפשרויות עולות אותו דבר, כי אפשרות 1 היא דרך הביטוח
אפשרות 2 יכולה להיות דרך הביטוח או דרך אדם פרטי אבל שתי הצעות שבדקתי יוצאות אותו דבר לשתי האופציות.
בנוסף, אני שאלתי כמה שאלות טכניות
לא שאלתי על הצד הכלכלי
תודה
מוטי
13.06 (09:18)
יש תשוהנ ל 3 השאלות ששאלתי?
מוטי
13.06 (18:03)
מה עם תשובות ל 3 השאלות המקוריות ?
אתה יודע תשובה ?
מוטי
15.06 (09:43)
תוכל להסביר למה אתה חושב שטכנית זה הכי טוב ?
תוכל גם להתייחס לשאלות שנשאלו ?
תודה
איציק אלישע
10.06 (19:06)
לפני כשנה החלה תופעת השפרצות ונזילות מצינור הניקוז של מכונת הכביסה, בעבר לא הייתה קיימת תופעה זו. התופעה לא קורית באופן קבוע בכל הפעלת מכונה, אך חוזרת על עצמה לעיתים קרובות. הסיפון נקי לחלוטין, הזרמתי מים ללא הפסקה לצינור השופכין ונראה שאין סתימה. נזילה נצפתה גם לאחר התקנת צינור ארוך יותר לפני הסיפון (הגבהה של הצינור שאליו מועברים מי המכונה)
יקי
3.06 (18:00)
אין שום בעיה להעביר כ1.5 מ' צינור במילוי ולחבר עם ק.ב.נ
ניאגרה
29.05 (12:05)
שלום,
מעוניינת להחליף את הניאגרה בקיימת בביתי, אשמח לדעת מהו הדגם הנפוץ ביותר הקיים בשוק .
תודה.