צינור הולכת הדילוחין של מכונת הכביסה נשבר ממש קרוב לרצפה. קבלן האינסטלציה רוצה להרים קרמיקה אחת ליד הצינור, לחתוך את הצינור באדמה, לשים תבריג ולחבר ברך ולברך לחבר צינור חיצוני חדש. האם זה תקין או שצריך להחליף את כל הצינור עד לקופסת הבקורת ?
פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
תנאי השימוש בפורום
נזילה משונה פעם בכמה שעות
15.06 (13:52)
לברז במקלחת שלנו יש הרגל משונה: פעם בכמה שעות הוא מוריד כמות של מים כאילו משהו מתקלח לכ- 10 שניות. זה לא טפטוף אלה ממש זרם. הברז בזמן זה סגור היטב ולא מטפטף בכלל בין לבין.
ממה זה נובע ומה הפתרון?
ממה זה נובע ומה הפתרון?
מחסום תופי ומחסום ריצפה
14.07 (20:16)
בעיית מקקים מפתחי ניקוז
3.06 (00:00)
שלום
עברתי לגור בדירת קרקע בבניין. עכשיו כשהגיע הקיץ התחלתי לסבול ממכה מטורפת של מקקים (דבר שמאפיין גם את הבניין וגם את הרחוב). פניתי לעירייה ע"מ שיבצעו הדברה בשטחים הציבוריים ופניתי לתאגיד המים ע"מ שיבצעו הדברה בפתחי הביוב, ושניהם מסרו שביצעו הדברה.
בנוסף הועד בית ביצע הדברה בבניין ואני הזמנתי מדביר שיבצע הדברה בבית. כשהמדביר היה בדירה הוא זיהה פתח ביוב בחצר של השכנים שצמודים אלי והלך לבצע שם הדברה. כשפתח את הפתח של הביוב יצאו משם כמות מוגזמת של מקקים שהתפזרו לכל כיוון, והמדביר אמר לי שככל הנראה אני והשכן חולקים את אותו קו ביוב וזאת כל הבעיה שלי.
המדביר המליץ לי לפנות לאינסטלטור/למשוך את התוכנית הסניטרית ממחלקת ההנדסה של העירייה. רציתי לדעת מה הטיפול המקצועי לבעיה כזאת וטווח עלויות כדי שאדע להערך לזה נכון.
בנוסף אשמח לדעת האם אתם יודעים אם מקקים יכולים לצאת מפתחי אסלה או שהבעיה היא רק מפתחי ניקוז בדירה.
תודה ויום טוב
דני
עברתי לגור בדירת קרקע בבניין. עכשיו כשהגיע הקיץ התחלתי לסבול ממכה מטורפת של מקקים (דבר שמאפיין גם את הבניין וגם את הרחוב). פניתי לעירייה ע"מ שיבצעו הדברה בשטחים הציבוריים ופניתי לתאגיד המים ע"מ שיבצעו הדברה בפתחי הביוב, ושניהם מסרו שביצעו הדברה.
בנוסף הועד בית ביצע הדברה בבניין ואני הזמנתי מדביר שיבצע הדברה בבית. כשהמדביר היה בדירה הוא זיהה פתח ביוב בחצר של השכנים שצמודים אלי והלך לבצע שם הדברה. כשפתח את הפתח של הביוב יצאו משם כמות מוגזמת של מקקים שהתפזרו לכל כיוון, והמדביר אמר לי שככל הנראה אני והשכן חולקים את אותו קו ביוב וזאת כל הבעיה שלי.
המדביר המליץ לי לפנות לאינסטלטור/למשוך את התוכנית הסניטרית ממחלקת ההנדסה של העירייה. רציתי לדעת מה הטיפול המקצועי לבעיה כזאת וטווח עלויות כדי שאדע להערך לזה נכון.
בנוסף אשמח לדעת האם אתם יודעים אם מקקים יכולים לצאת מפתחי אסלה או שהבעיה היא רק מפתחי ניקוז בדירה.
תודה ויום טוב
דני
סגירת יציאת מדיח בסיפון - האם קיים "פקק" מתאים?
2.06 (16:50)
שלום,
- הותקן סיפון חדש עם יציאה למדיח.
- אין מדיח.
- יציאת המדיח נשארה פתוחה.
- השרברב אומר שאין פקק מתאים מתאים (1.5 צול, פלסטיק, הברגה גסה) לסגירת הפתח.
- השרברב שם חתיכת ניילון כדי למנוע עליית סבון מהפתח (או מים במידה שיש סתימה). הוא אומר שאין פתרון אחר.
- מצורפת תמונה, למקרה שלא הוסבר כראוי (הסרתי את הניילון).
האם ישנה הברגה כזו? אם כן, האם תוכלו לתת לי קישור לרכישת הפקק?
תודה,
רזיאל.
- הותקן סיפון חדש עם יציאה למדיח.
- אין מדיח.
- יציאת המדיח נשארה פתוחה.
- השרברב אומר שאין פקק מתאים מתאים (1.5 צול, פלסטיק, הברגה גסה) לסגירת הפתח.
- השרברב שם חתיכת ניילון כדי למנוע עליית סבון מהפתח (או מים במידה שיש סתימה). הוא אומר שאין פתרון אחר.
- מצורפת תמונה, למקרה שלא הוסבר כראוי (הסרתי את הניילון).
האם ישנה הברגה כזו? אם כן, האם תוכלו לתת לי קישור לרכישת הפקק?
תודה,
רזיאל.
מכסה ביקורת ביוב עגול עם הברגה באמבטיה
1.06 (11:49)
בביתי יש מכסה ביוב עם הברגה בגודל סטנדרטי ממתכת. למרבה הצער כשיש סתימה יש קושי רב בלפתוח את המכסה וזאת למרות שאני משתמש עם שמן WWD40 וכלי יעודי שדומה לכלי איתו פותחים אבן דיסק. השאלה היא האם יש מכסים כאלה מפלסטיק כמו פעם ללא הברגה שמתאימים לבסיס שבריצפה?
אודה לתשובה ממישהו שמבין
תודה!
אודה לתשובה ממישהו שמבין
תודה!
התקנת ריצוף בחדר השירותים
31.05 (10:33)
שלום מומחים, אני רוצה להתקין בחדר השירותים ריצוף חדש. האם צריך להשאיר אסלה במקום ולהתקין ריצוף סביב האסלה או ניתן לשלוף אסלה ולאחר התקנת ריצוף להחזיר למקום (אבל הגובה של אסלה כלפי מנג'ט של הברך בקוטר 4 צול יעלה ל 8-9 מ"מ.
תודה.
תודה.
התקנת ברז לכיור ענתיקה
26.05 (23:14)
חברים, אני אוהבת דברים עתיקים ומצאתי במכירה של עתיקות כיור ויקטוריאני מדהים! אנירוצה להתקין אותו בחדר רחצה. הבעיה שהחור בשביל ברז הוא קטן רק 2.5 סמ וכל הברזים המודרניים של מים חמים וקרים הם יותר רחבים סביב 3 סמ. מה אפשר לעשות? יש איזה מעביר/מתאם?
קושי בפתיחת מכסה ביקורת ממתכת בחדר שירותים
25.05 (21:10)
שעון מים עם כפתור איפוס
25.05 (15:22)
לצורך מדידת מים לחלק מהדירה שגר בה דייר שמשלם לי על המים , אני צריך שעון מים ,אך כדי שלא יצטרכו כל חודש שהדייר משלם לרשום איפה השעון אוחז ולשמור את הרישום עד לחודש הבא , לכן אני מחפש שעון עם כפתור איפוס שיש אפשר להחזיר את המספרים אחורה
תושבת לברז פרח
24.05 (14:43)
שלום וברכה
קניתי ברז פרח עבור כיור אמבטיה. בזמן ההתקנה התברר שהברז אינו מתאים בדיוק לחור ההתקנה בכיור (אין אטימות ונוזלים מים בנקודת זו).
בברז הישן שאותו החלפתי היתה תושבת לברז (שלא מתאימה לברז החדש בגלל שהגומיה שלה לא מכסה את חור הברז של הכיור) - מעין דיסקית עגולה מגביהה עם גומיה בתחתית, שהברז היה יושב עליה, וכך נמנעה נזילה בין הברז לכיור.
לצערי אתמול שוטטתי במספר חנויות גדולות הום סנטר, אייס, רוזנפלד אך כולם אומרים שאין להשיג כזה דבר בנפרד ובד"כ זה מגיע רק כחלק מהברז.
רציתי לברר היכן אוכל להשיג הגבהה כזו, ומה בדיוק עלי לחפש?
קוטר החור בכיור: 38 מ"מ
קוטר תחתית הברז: 35 מ"מ
קוטר פנימי של תושבת הברז הישנה: 27 מ"מ
קוטר חיצוני של תושבת הברז הישנה: 45 מ"מ
בתודה מראש
קניתי ברז פרח עבור כיור אמבטיה. בזמן ההתקנה התברר שהברז אינו מתאים בדיוק לחור ההתקנה בכיור (אין אטימות ונוזלים מים בנקודת זו).
בברז הישן שאותו החלפתי היתה תושבת לברז (שלא מתאימה לברז החדש בגלל שהגומיה שלה לא מכסה את חור הברז של הכיור) - מעין דיסקית עגולה מגביהה עם גומיה בתחתית, שהברז היה יושב עליה, וכך נמנעה נזילה בין הברז לכיור.
לצערי אתמול שוטטתי במספר חנויות גדולות הום סנטר, אייס, רוזנפלד אך כולם אומרים שאין להשיג כזה דבר בנפרד ובד"כ זה מגיע רק כחלק מהברז.
רציתי לברר היכן אוכל להשיג הגבהה כזו, ומה בדיוק עלי לחפש?
קוטר החור בכיור: 38 מ"מ
קוטר תחתית הברז: 35 מ"מ
קוטר פנימי של תושבת הברז הישנה: 27 מ"מ
קוטר חיצוני של תושבת הברז הישנה: 45 מ"מ
בתודה מראש
הגבהת אסלה
24.05 (12:21)
הגבהת אסלה
24.05 (11:11)
יציאת הצינור מאחורי האסלה נמוכה בסביבות 4 ס"מ לעומת הצינור בקיר. ביניהם יש קטע צינור עם מכסה ביקורת. איך אפשר להגביה את האסלה מהרצפה כדי שיהיו באותו גובה?
הולכת מים קרים מקולר
27.04 (14:53)
באיזה צינור עדיף להוליך מים קרים מקולר עד לברז עם צינור פלסטיק עם בידוד או צינור נחושת עם בידוד ?
באיזה אופן יחזיק הקור של המים יותר טוב?
באיזה אופן יחזיק הקור של המים יותר טוב?
מקטין לחץ לא עובד במהלך היום (שעות עם צריכה נמוכה)
26.04 (13:40)
היי,
מותקן לי מקטין לחץ בכניסה לבית, מכווון ל 3bar ועובד כמו שצריך במרבית הזמן,
שמתי לב שבשעות המתות כשאין צריכת מים ברחוב (בוקר מאוחרות, צהריים וכו) נבנה לחץ שעובר את 6bar/
כלומר - בעת פתיחת הברז הלחץ יורד ל 3bar לאחר כ 20דק בערך חוזר ל 6+ (תהליך איטי).
האם המקטין לחץ תקין? (ניסיתי לנקות אותו, לא עזר), האם הלחץ הגבוה בעייתי? האם לרשות המים יש אחריות כולשהי להקין את הלחץ שמגיע אלי?
תודה
רונן
מותקן לי מקטין לחץ בכניסה לבית, מכווון ל 3bar ועובד כמו שצריך במרבית הזמן,
שמתי לב שבשעות המתות כשאין צריכת מים ברחוב (בוקר מאוחרות, צהריים וכו) נבנה לחץ שעובר את 6bar/
כלומר - בעת פתיחת הברז הלחץ יורד ל 3bar לאחר כ 20דק בערך חוזר ל 6+ (תהליך איטי).
האם המקטין לחץ תקין? (ניסיתי לנקות אותו, לא עזר), האם הלחץ הגבוה בעייתי? האם לרשות המים יש אחריות כולשהי להקין את הלחץ שמגיע אלי?
תודה
רונן
ברור שכשאין ספיקה דרך המקטין
26.04 (14:01)
אז הוא לא עובד , לכן כשהברז פתוח זה יורד למה שצריך וכשזה סגור חוזר.
אין בעיה שצנרת תעמוד ב6 בר , זו לא צנרת השקייה , זה פקס.
החשש בלחץ גבוה הוא מקוויטציה שנגרמת בזרימה לא כשאין ספיקה.
לחץ סטטי 6 בר הוא תקין לפי הל"ת (מקסימאלי).
אין בעיה שצנרת תעמוד ב6 בר , זו לא צנרת השקייה , זה פקס.
החשש בלחץ גבוה הוא מקוויטציה שנגרמת בזרימה לא כשאין ספיקה.
לחץ סטטי 6 בר הוא תקין לפי הל"ת (מקסימאלי).
הוא לא פורק שום דבר
26.04 (15:00)
החתך של הזרימה קטן ולכן יש הפסד לחץ במעלה כך במורד נשאר פחות לחץ.
זה מקטין לחץ לא פורק.
זה מקטין לחץ לא פורק.
בורות חלחול
26.04 (08:12)
שלום וברכה,
אשמח לדעת כמה שטח במ"ר בערך מכסה כל בור חלחול אחד, נראה לי שתכנית אצלי עשו הרבה בורות חלחול
אשמח לדעת כמה שטח במ"ר בערך מכסה כל בור חלחול אחד, נראה לי שתכנית אצלי עשו הרבה בורות חלחול
אין עניין של כיסוי שטח
26.04 (08:21)
הבור נועד לסילוק מים ע"י חלחול .
ספיקת החלחול תלויה בקרקע , אם הקרקע לא מחלחלת הבור מתמלא מהר מאוד.
השאלה ליועץ קרקע .
ספיקת החלחול תלויה בקרקע , אם הקרקע לא מחלחלת הבור מתמלא מהר מאוד.
השאלה ליועץ קרקע .
יציאת מים לראש גשם
11.04 (20:06)
שלום, עקב טעות ואי הבנה מול ספק הסניטריה של הקבלן נתקענו עם יציאת מים בגובה 2.1 עבור ראש טוש (במקור אינטרפוץ 4 דרך היה אמור לשמש לראש גשם ומזלף, במקום דחפו לנו פיית מילוי ומוט פינוק שכמובן לא מתאים להרכבה בגובה 2.1)
אנחנו חייבים לנצל את הנקודה למזלף, האם ניתן לחבר ליציאת המים הזאת צינור ארוך ומזלף? מבינים שזה יראה מוזר אך חייבים מזלף עבור ילדים קטנים
תודה רבה.
אנחנו חייבים לנצל את הנקודה למזלף, האם ניתן לחבר ליציאת המים הזאת צינור ארוך ומזלף? מבינים שזה יראה מוזר אך חייבים מזלף עבור ילדים קטנים
תודה רבה.
ברז ניל מפוצל עבור 2 ברזים , מדיח ותמי4
7.04 (20:09)
שלום, מותקן כעת ברז כפול עם יציאה לברז כיור וברז מדיח. אנו צריכים כעת ברז שיתאים ל2 יציאות לברזים של כיור ויציאה לחיבור מדיח ויציאה לחיובר תמי4
יש ברז ניל מיוחד לזה או שצריך לחבר מספר חיבורים יחד ? אודה לפירוט
יש ברז ניל מיוחד לזה או שצריך לחבר מספר חיבורים יחד ? אודה לפירוט
מים חמים צורבים בעיניים
3.04 (00:45)
היי, בחודשים האחרונים המים החמים בברזים שונים בבית צורבים מאוד בעיניים. אין בעיה כזו עם המים הקרים. הדוד שלנו מאמייל. מה יכולה להיות הבעיה?
שוחת ביוב
2.04 (10:06)
שלום רב,
החלפנו בבניין את כל מערכת הביוב החיצונית. הקבלן הניח את שוחות הביוב ללא פילוס, חלק נראים לעין וחלק לא. הערתי לו ששוחת ביוב מסוג pvc צריכה להיות מפולסת אך הוא טוען שלא. מי צודק? אשמח לקבל גם מה אומר התקן. בתודה
החלפנו בבניין את כל מערכת הביוב החיצונית. הקבלן הניח את שוחות הביוב ללא פילוס, חלק נראים לעין וחלק לא. הערתי לו ששוחת ביוב מסוג pvc צריכה להיות מפולסת אך הוא טוען שלא. מי צודק? אשמח לקבל גם מה אומר התקן. בתודה
ברור שהשוחה צריכה להיות מפולסת
2.04 (10:09)
בדוק אם עומדים מים בתחתית , אם כן לפרק ולבצע מחדש.
יש הוראות התקנה של היצרן .
יש הוראות התקנה של היצרן .
שוחת ביוב
2.04 (11:46)
תודה על העזרה. מצאתי הוראות התקנה של השוחה מסוג חופית ואכן רשום במפורש שחייבת להיות מפולסת.
עוד שאלה בבקשה, בזמן החפירה הוא גרם נזק לצינור הראשי של המים. צינור פקס 32 הצינור נקרע והוא תיקן באמצעות מחבר (מופה) האם זה תקני?
עוד שאלה בבקשה, בזמן החפירה הוא גרם נזק לצינור הראשי של המים. צינור פקס 32 הצינור נקרע והוא תיקן באמצעות מחבר (מופה) האם זה תקני?
סיפון מכונת כביסה נוזל קצף
30.03 (14:36)
העברת צנרת ביוב בתוך קירות
21.03 (16:28)
היי,
אשמח לדעת באיזה אופן מותר להעביר צנרת ביוב בתוך קירות בצורה אופקית ומתי אסור, שמעתי פעם שבקיר בטון אסור ובקיר בלוק מותר, והאם יש הבדל בקוטר הצנרת, אפ מישהו יודע את המקור אשמח לדעת
תודה רבה ושבוע נפלא
אשמח לדעת באיזה אופן מותר להעביר צנרת ביוב בתוך קירות בצורה אופקית ומתי אסור, שמעתי פעם שבקיר בטון אסור ובקיר בלוק מותר, והאם יש הבדל בקוטר הצנרת, אפ מישהו יודע את המקור אשמח לדעת
תודה רבה ושבוע נפלא
נכון , בבלוקים מותר
21.03 (17:24)
הקוטר תלוי בעובי הקיר , שיהיה כיסוי 5 ס"מ מכל צד
בעית השתתפות בתיקון
18.03 (18:58)
בשכירות בבני ברק. לפני כמה שבועות אחרונה התפוצץ צינור המים בקטע שבין המונים לדירות. כתוצאה חשבון המים החודשי התיקרר בהתאם בכ 100 ₪. הן בעל הדירה שלו והן השוכרים האחרים מגלים אדישות ולא משתפים פעולה, אם הוא ישכור שרברב, סביר מאד שהוא גם לא יזכה להשתתפות שוכרים אחרים, או, בעל הדירה שלו. האם יש מה לעשות במקרה שכזה ?
מה זה צינור בין המונים לדירות?
18.03 (19:06)
בין כל מונה לכל דירה יש צינור , אין צינור שמחבר את כל המונים.
יש צינור מהמונה הראשי של הבניין למונים של כל דירה ואם הוא מתפוצץ מחשבים את הצריכה המשותפת ומחלקים למס' הדירות.
כ"א מקבל בחשבון סכום על צריכה משותפת .
מכאן שבעיה בצינור בין מונה דירתי לדירה באחריות אותה דירה בלבד וצינור בין המונה הראשי למונים באחריות כל בעלי הדירות.
יש צינור מהמונה הראשי של הבניין למונים של כל דירה ואם הוא מתפוצץ מחשבים את הצריכה המשותפת ומחלקים למס' הדירות.
כ"א מקבל בחשבון סכום על צריכה משותפת .
מכאן שבעיה בצינור בין מונה דירתי לדירה באחריות אותה דירה בלבד וצינור בין המונה הראשי למונים באחריות כל בעלי הדירות.
בעית השתתפות בתיקון
18.03 (19:51)
תודה על המענה המהיר. אכן לא דייקתי. מדובר בצינור בין המונה הראשי למונים שאכן באחריות כל בעלי הדירות. וז הבעיה, כי בעל הדירה לא מתייחס לבעיה וזו אחריות בעלי הדירות וכך כל שאר השוכרים ובני אובד עצות, כי גם אם הוא ישלם על התיקון הוא לא מאמין שיחזירו לו את הכסף.
אודה לכל עצה שאקבל.
אודה לכל עצה שאקבל.
בעקרון אם מוכחים שהייתה נזילה
18.03 (20:12)
התאגיד מזכה על ההפרש של הצריכה המשותפת בין התעריף הגבוה לנמוך - כדי שזה ישתלם.
אז כדאי לדיירים לתקן .
ההוכחה ע"י הגשת החשבונית על התיקון.
אז כדאי לדיירים לתקן .
ההוכחה ע"י הגשת החשבונית על התיקון.
בעית השתתפות בתיקון
18.03 (20:22)
ליקי, שוב תודה על המענה.
אמרתי לבן שלי שהוא חייב לנסות ולשכנע את השוכרים האחרים להשתתף בתיקון ולאחר מכן לבקש את הוצאות התיקון כל שוכר מבעל הדירה שלו . כמובן לאחר מכן לפנות לתאגיד כדי לקבל את הזיכוי. הבן קצת מיואש אבל נקווה שימצא הפתרון.
אמרתי לבן שלי שהוא חייב לנסות ולשכנע את השוכרים האחרים להשתתף בתיקון ולאחר מכן לבקש את הוצאות התיקון כל שוכר מבעל הדירה שלו . כמובן לאחר מכן לפנות לתאגיד כדי לקבל את הזיכוי. הבן קצת מיואש אבל נקווה שימצא הפתרון.
צריכה גבוהה של מים
11.03 (21:41)
יש לי שאלה..
אני גרה בבית עם בן זוגי ולאחרונה מקבלים צריכה גבוהה מאוד של מים ל2 אנשים -- 30 קו'ב.
היה אינסטלטור בדק נזילה סמויה ללא מצלמה טרמית, באו התאגיד החליפו שעון.
עשינו בדיקה 24 שעות כמה אנחנו צורכים - מקלחת כל אחד 20 דקות, שירותים, ללא כביסה ללא מדיח או שטיפת כלים - 500 ליטר. האם יש עוד סיבה שזה יכול להיות צריכה גבוהה?
אני גרה בבית עם בן זוגי ולאחרונה מקבלים צריכה גבוהה מאוד של מים ל2 אנשים -- 30 קו'ב.
היה אינסטלטור בדק נזילה סמויה ללא מצלמה טרמית, באו התאגיד החליפו שעון.
עשינו בדיקה 24 שעות כמה אנחנו צורכים - מקלחת כל אחד 20 דקות, שירותים, ללא כביסה ללא מדיח או שטיפת כלים - 500 ליטר. האם יש עוד סיבה שזה יכול להיות צריכה גבוהה?
נזילה בניאגרה
13.03 (19:41)
לבדוק אם המונה מסתובב.
אם כן לסגור ברז ניל ולראות אם הפסיק.
אם יש מערכת סולרית יכול להיות גם נזילה פנימית בדוד.
אם כן לסגור ברז ניל ולראות אם הפסיק.
אם יש מערכת סולרית יכול להיות גם נזילה פנימית בדוד.
מערכת רחצה משולבת
11.03 (11:31)
היי התקנתי מערכת רחצה משולבת עם ראש מקלחת ומוט מקלחת, כאשר אני מעביר לראש מקלחת יש זרם טוב , אבל כשאני מחליף למוט מקלחת הזרם מאוד חלש, מדוע? תודה.
פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים בשיתוף
- יקי אסקיו
- קליק לחיוג: 053-7710509
- כתובת:הזית 77/1 אורנית
X
רוצים עוד מידע?
צריכים אדריכל, מעצב פנים או מהנדס?
השאירו פרטים כאן והמומחים של saf יחזרו אליכם בהקדם
השאירו פרטים כאן והמומחים של saf יחזרו אליכם בהקדם
עקבו אחר פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
RSS