פורום אינסטלציה - אינסטלטורים מקצועיים מייעצים
פורום אינסטלציה נועד לקבלת מידע, הצעות, מענה לשאלות ופתרונות לכל נושא בתחום האינסטלציה, אינסטלטורים מנוסים ומקצועיים נותנים מענה ומייעצים בנוגע לתיקונים, תשתיות, סתימות ופתרון בעיות, זה המקום לשוחח עם המומחים.
תנאי השימוש בפורום
יקי
13.12 (18:28)
מה זה ניקוז מרפסת? ניקוז גשם? לזה אסור כמובן לחבר מטבח.
צינור ניקוז של מטבח 63 כלומר 6.3 ס"מ ויש להוסיף לו שיפוע 2% כפול המרחק מהקולטן - זה קובע את עובי המילוי.
אלו נתונים שחסרים כאן , מה עובי המילוי? מה המרחק לקולטן המסומן.
גילי
23.11 (13:02)
שלום לכם.
יש לי בעיה-כשהמיני מרכזי עובד יש רעש חזק של בועות אוויר מהניקוז של האמבטיה. זו דירה חדשה מקבלן. את המזגן התקינו לפני כמה ימים. הבאתי טכנאי מזגנים והוא אומר שזה לא קשור אליו. שזה משהו בצנרת ושתי אותי לקבלן. הקבלן כמובן מתנער מאחריות. מישהו מכיר את זה? איך אפשר לסדר? .
הלפ פליז?
גילי
23.11 (13:00)
שלום לכם.
יש לי בעיה-כשהמיני מרכזי עובד יש רעש חזק של בועות אוויר מהניקוז של האמבטיה. זו דירה חדשה מקבלן. את המזגן התקינו לפני כמה ימים. הבאתי טכנאי מזגנים והוא אומר שזה לא קשור אליו. שזה משהו בצנרת ושתי אותי לקבלן. הקבלן כמובן מתנער מאחריות. מישהו מכיר את זה? איך אפשר לסדר?
הלפ פליז?
אורי
14.11 (20:12)
בחלק האחרון של תהליך הכביסה במכונה עולה ריח ביוב. מה יכולה להיות התקלה?
ישראל
11.11 (18:22)
שלום רב
סיימתי השבוע קורס אינסטלציה מאוד אוהב את התחום מחפש מישהו לעבוד איתו וללמוד ממנו בשטח עבודה לטווח ארוך
אזור עכו נהריה קריות וחיפה
ישראל 0505824591 אשמח לעזרה
חיים
7.11 (13:11)
הפורק לחץ בדוד השמש שלי מטפטף תמיד(גם כשהמים בדוד קרים)
החלפתי אותו בחדש ולאחר כמה חודשים גם הוא מטפטף
האם יתכן ויש אצלי לחץ מים גבוה מידי בצנרת וצריך להתקין מקטין לחץ?
שמואל
22.10 (19:32)
שלום,
יש לי שרותים בקומה א עם צינור אוויר של 4 צול שמגיע עד הגג.
באמצע הדרך, בקומה ב, אני רוצה להוסיף אסלה.
כדי לחבר T על הצינור 4 צול צריך לעשות שבירה רצינית של הבטון מסביב וזה קצת סיפור (אפשרי אבל מסובך מאוד)
כיון שהאסלה הולכת להיות בשימוש נדיר מאוד והיא יושבת בדיוק על צינור האויר,
אני מנסה לבדוק האם יש אופציה לקדוח לתוך צינור האויר חור בקטור 2 צול נניח, ולחבר לשם את האסלה עם ממתאם מ 4 ל 2
מה שיצור ממצב שלקטע קצר של 10 סנטים הצינור יהיה 2 צול, לפי ואחרי יהיה 4 צול.
האם זה אפשרי?
יש הצעה אחרת?
תודה רבה!
יקי אסקיו
23.10 (19:12)
איך תאטום קידוח בצינור ? הצרות ל2" גם תגרום להרבה סתימות
דן
20.10 (22:53)
שלום לפורום,
אני גר בדירה שכורה קומה רביעית מתוך ארבע מבנה ישן שמתוכנן בעתיד לפינוי בינוי.
לאחר כל הורדת מים בשירותים או פתיחת ברז וזמן קצר לאחר הסגירה שלו נשמעים רעשים חזקים מהצנרת(מן חריקות מוזרות וחזקות) ואם נוגעים באחד הברזים מרגישים רעידות.
האם מישהו נתקל בתופעה כזאת ? מה יכול להיות המקור והאם ניתן בתפעול פשוט של ״עשה זאת בעצמך״ לפתור את זה ?
תודה מראש
דן
נ.ב הדירה שייכת לחבר ולכן חשוב לי לא להכניס אותו להוצאות גבוהות שלא לצורך
אסקיו
21.10 (08:18)
ואין כאן עשה זאת בעצמך אא"כ עצמך מתכוון להחליף את הצנרת שקוטרה קטן (כתוצאה כנראה מקורוזיה) מהנדרש.
נחום
11.10 (08:14)
באסלת מונובלוק (חרס), יש טפטוף איטי לתוך האסלה. החלפתי מנגנון ומצוף, והטפטוף המשיך. החלפתי מנגנון *נוסף* (מסוג שונה), ועדיין מטפטף. טפטוף איטי, אבל נייר טואלט על הדופן נרטב.
מה יכולה להיות הבעיה?
נחום
11.10 (09:06)
אתה מדבר על אטם הספוג בין המיכל לאסלה? או על אטם הגומי בין המנגנון למיכל? שניהם הוחלפו, רק להבין...
אגב, אפשר למצוא אותם כ"חלקי חילוף", ולא כחלק ממנגנון שלם? לא מצאתי במקומות כמו הום סנטר ואייס.
אסקיו
5.10 (09:36)
נראה שזה מזין גם את הדוד למעלה (עולים 3 צינורות).
אז ככה.
קודם כל בצע סריקה חזותית בבית אם אין סימנים לנזילה (ואם האסלות לא סמויות) סגור ניל של כל אסלה.
יכול להיות שבורחים מים ממנגנון האסלה לאסלה ואז אין סימני נזילה.
אם יש סימני נזילה סגור את ההזנה לדוד.
טובה שרגא
2.10 (07:38)
יש לי אסלה סמויה ומידי פעם המצוף לא חוזר למקום. מה עלי לעשות. תודה לעונים
ליאת
27.09 (23:07)
אני מתגוררת בקומה שמעל דירת גן. לאחרונה אני סובלת מבעיה שהופיעה אצל עוד מספר שכנים במיקומים שונים בבניין בן 9 קומות . בשירותי הילדים בלבד פורצים מים מהאסלה עם קולות יניקה מפחידים. לעיתים המים נעשים עכורים ואף נראה ש"תכולת האסלה" מגיעה משכן אחר...הכל מוצף החדר האמבטיה מהאסלה. לפעמים פעם ביום, לפעמים יותר. פתחו סתימה בבניין שנראה שעזרה אולי ביומיים ראשונים אבל הכל חזר, גם אצל האחרים. שכן בפנטהאוז טוען שלא ביצע שינויים בתשתית. אובדי עצות כבר.. מהי הסיבה?
חיה
29.08 (14:38)
היי שלום
כדי לקבל ספיקה מקסימלית למי צריכה במגורים אני מחשבת לפי ההל"ת בספיקה סימולטנית כמו בפרק 2.13
(שכל הקבועות עובדות יחד)
(חישבתי לפי דירה והכפלתי כמות דירות)
השאלה איך אני מחשבת ספיקה מינימלית לצריכה??
יעל
21.08 (21:41)
ערב טוב,
במסגרת פרויקט תמ"א 38, שיפצתי את דירתי עם הקבלן המבצע. התברר כי הניאגרות בשני חדרי המקלחות חוברו לקו מים חמים. אין ספק שכל המתקן נפגע. הוא מטפטף אחרי הפעלה בגלל הפרשי טמפרטורות. הבנתי שהצנרת לא נמצאת בתוך שרוול. מה זה אומר? אודה לייעוץ. אני חוששת מהאנסטלטור שינסה לקצר תהליכים במקום לתקן העבודה באופן יסודי. האם נדרש להוריד חיפויי קיר ולחצוב להחלפת הצינור עד לקו הראשי?
יעל
יעל
22.08 (11:38)
מה המשמעות ומה נדרש לעשות?
אבישי
11.08 (11:06)
כאשר אני פותח את הברז אני מסובב את הידית כמה סיבובי סרק עד שמתחילים לזרום מים. מה הסיבה ומה יש צורך לעשות ?
שמואל
4.08 (11:41)
רציתי לשאול, אצלי בבית יש מונה מים פרטי של דירה מפוצלת אנחנו 4 נפשות בדירה ובחודשיים המונה מראה שהשתמשתי ב 8-9 קוב בערך, זה ככה כבר שנה. (בעוד שהממוצע ל4 נפשות זה בערך 20-25 לחודשיים)
כשאני פותח את הברזים בבית המונה מסתובב.
השאלה היא האם יכול להיות שהמונה מסתובב לאט יותר מהשימוש האמיתי שלי במים ?
ואיך אני יכול לבדוק את זה?
תודה ויום טוב
יקי אסקיו
31.07 (21:02)
אם האינסטלטור לא היה מקצועי
איך בודקים ? מפסיקים את המים .
אגב נסה להפסיק תחילה רק את החמים אולי יעזור.
רוב הנזילות בחמים.
מאיר
9.07 (21:24)
הלקוח רוצה אביזרי sp , לי יש לוחץ מולטיגול. האם הלוחץ יעשה את העבודה או שאצטרך להביא לוחץ לאביזרי sp ?