פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

הצעת הלוואה של 3% : [email protected]

הצעת הלוואה של 3% 16.05 (16:59)

האם אתם זקוקים להלוואה דחופה כדי לפתור את צרכיכם הפיננסיים? אנו מציעים הלוואות בטווח של 5,000.00$ עד 50,000,000.00$. אנו אמינים, חזקים, מהירים ודינמיים. אנו מציעים הלוואה בריבית של 3%. החברה שלי ממוקמת בבריטניה ובארה"ב, הגישו בקשה עכשיו אם אתם זקוקים להלוואה: [email protected]

הוסף תגובה קישור ישיר

הצעת הלוואה של 3%

הצעת הלוואה של 3% 16.05 (16:58)
הצעת הלוואה של 3% הגש מועמדות עכשיו אם אתה זקוק להלוואה כדי שנוכל להמשיך הלאה: [email protected]
הוסף תגובה קישור ישיר

הצעת הלוואה של 3%

הצעת הלוואה של 3% 16.05 (16:58)

האם אתם זקוקים להלוואה דחופה כדי לפתור את צרכיכם הפיננסיים? אנו מציעים הלוואות בטווח של 5,000.00$ עד 50,000,000.00$. אנו אמינים, חזקים, מהירים ודינמיים. אנו מציעים הלוואה בריבית של 3%. החברה שלי ממוקמת בבריטניה ובארה"ב, הגישו בקשה עכשיו אם אתם זקוקים להלוואה: [email protected]

הוסף תגובה קישור ישיר

הצעת הלוואה של 3%

הצעת הלוואה של 3% 16.05 (16:57)

הוסף תגובה קישור ישיר

ניקוז מזגן בממד

לומדת 21.04 (13:52)
האם הצינור שאליו עוברים המים של ניקוז המזגן, במקרא שהמזגן בתוך הממד, איפו הצינור נמצא בתוך קיר הממד או בחוץ ואז עובר עליו הצינור של המזגן.
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה
הוסף תגובה קישור ישיר

ניקוז מזגן בממ"ד

אווה 6.05 (20:29)
צינור הניקוז עובר באותו מקום שעוברים שאר הצינורות (דרך קיר פנימי!) ונאטם יחד איתם. הוא יכול להמשיך עד היחידה החיצונית החוצה או לביוב.
מקרה של חשד למתקפה כימית, יש התקן מיוחד שניתן לסגור אותו, במקרה זה המים יוצאים ישירות מהמזגן שבממ"ד ומרכזים אותם בדלי.
הוסף תגובה

ספר ללימוד והבנה בתכנון אדריכלי

מירי 21.04 (13:06)
מאדורה שניה יצאה לספר מטודולוגיה לפרוייקט האדריכלי. ספר זה מציג מתודולוגיה שפותחה בקפידה לתכנון פרויקטים אדריכליים. הספר מיועד לכל מי שאדריכלות בתחום התעניינותו, לתלמידים ולמורים בתחום האדריכלות. נוצר כתמצית, שמטרתה לפתוח את הדלת הראשונה לעולם התכנון, עולם שכל אחד יבנה לעצמו באופן אישי על פי הכלים והשיטות המובאים בספר. שואפים לספק מסגרת מעשית ואפקטיבית שניתן לתכנן בה את הפרויקט. בתקווה שהכלי הזה יהי לכם לעזר כמו הדף והעיפרון, כדי להגיע לתוצאה האישית והנכונה.
ספר ללימוד והבנה בתכנון אדריכלי
הוסף תגובה קישור ישיר

הרחבה כמרפסת

משה 2.04 (18:37)
4 שכנים בבניין 4 קומות בתל אביב הוצאנו היתר בניה משותף להרחבת האגף בתוספת של חדר.
אני גר בקומה השלישית.
ההרחבה נבנתה כאשר שלושת הדירות של שכני סגרו מעטפת ואני לא סגרתי את המעטפת.
בבניין הוגשה בקשה לתמ"א 38/2 אך היזם לא רוצה להכיר בהרחבה שלי לעומת אלו של שכני בטענה שלא השלמתי את הבניה בהתאם להיתר שלי.
לציין שבנספח א' להיתר נכתב "במקרה של הרחבת דירות באגפים/חזיתות שלמים יש לבצע את הבניה בעת ובעונה אחת, ולהשלים את הבניה ע"פ ההיתר"
האם הצדק עם היזם או איתי כאשר אני טענתי היא "או שהינך מכיר בהרחבה של כולנו, או שאינך מכיר בהרחבה לכל השכנים"
הוסף תגובה קישור ישיר

הרחבה שלא קיימת

אווה 3.04 (09:11)
אני לא עורכת דין, אבל לדעתי אי אפשר להתחשב במה שלא קיים, אלא רק במה שקיים והשתתפת בהוצאות שלו.
בכל זאת, אני ממליצה לפנות לעורך דין שיבדוק במדויק במה מדובר.
הוסף תגובה

דרושים/ות לעבודה מהבית באתר חדשות חדש, עבודה בהעתק

דנה 10.04 (13:36)
דרושים/ות לעבודה מהבית באתר חדשות חדש, עבודה בהעתק הדבק וכתיבת מאמרים בצאט גיפיטי (CHAT GPT), לא נדרש ניסיון, עבודה קלה וגמישה! שכר גבוהה! לפרטים ניתן לפנות באימייל: [email protected]
הוסף תגובה

כמה לקחת על הוצאת היתר לבית קיים בשומרון?

חנה 20.02 (13:53)
חדשה בתחום, יש בית שמעוניינים להרחיב ובבדיקה במועצה הבית לא רשום בתבע וצריך קודם להוציא היתר על הבית עצמו, התייעצתי עם אדריכל ואמר שבוודאי לקחת על זה תןספת מחיר אבל לא יודע מה התמחור לזה, מישהו יודע כמה לקחת תוספת על הוצאת האישורים לבית? בית שקיים 20 שנה
הוסף תגובה קישור ישיר

שינוי יעודי לחדר כביסה

עירית 8.02 (07:40)
חדר גדול עם מכונת כביסה ונקודת מים נוספת. האם אפשר לתכנן בחדר כזה הוספת מקלחון ושרותים?
תודה לעונים
הוסף תגובה קישור ישיר

כביסה + חדר רחצה

אווה 8.02 (12:03)
זאת לא שאלה תיאורית!
חייבים לתכנן ולבדוק אם זה אפשרי מבחינת מקום, מיקום, אינסטלציה. להבין אם מדובר בבית פרטי או משותף וכו'. ממליץ לקחת מתכנן מקצועי - אדריכל או הנדסאי אדריכלות.
ד"א יש צורך גם בכיור.
הוסף תגובה

המשך...

אווה 8.02 (12:45)
יש לך תוכנית של הדירה? אולי זה יעזור בלתת תשובה עקרונית.
הוסף תגובה

תקן לזכוכית ויטרינה ליציאה למרפסת מהסלון

אסף 5.02 (09:50)
הי
יש לנו ויטרינה אלומיניום בין הסלון למרפסת - כל הכנפיים זזות, גובה 260 על 90
איש האלומיניום עשה רק זכוכית בידודית 6+6 ולא מחוסמת
האם זה תקין או שחייב ביודית מחוסמת? אשמח לסימוכין
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

זכוכית ויטרינה

אווה 5.02 (17:42)
הזכוכיות חייבות להיות מחוסמות אם אין חלוקה בגובה.
הוסף תגובה

חישוב "חדר משחקים" במרתף שרותעיקרי

יוסי 23.01 (14:15)
ברצוני לברר האם שטח במרתף הנלווה לדירת המגורים ומוגדר בתוכנית כ"חדר משחקים" וכאמור הוא נימצא במרתף מוגדר בתקנות התכנון והבניה כשטח עיקרי ??
אם כן אשמח לקבל את הסעיף הרלבנטי. תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

תבע נקודתית

אבי 15.01 (13:32)
מה הסיכוי לשינוי תבע נקודתי. מדובר בחלקה שנרכשה מהמינהל בהיותה לשימוש ציבורי, אך המנהל מכר אותה לצורך השלמת חלקה פרטית.
עד היום זה עשרות שנים המנהל והעיריה רבים סביב הענין
הוסף תגובה קישור ישיר

סגירת פרגולה זכוכית נאספת

ליזי 7.01 (22:49)
בשל סלון קטן, שחולק בפרצלציה, בנינו פרגולה וסגרנו סגירת חורף שקופה. פנינו לבדוק האם אפשרי לסגור סגירה בזכוכית נאספת וגג חשמלי, קיבלתי הודעה ומאדריכלית שעובדת עם ועדת הראל (מבשרת ציון) מסרה שאולי יאשרו זה נקרא טאבו מקומי, שיקח כשנה וחצי ולא בטוח שזה חוקי. השאלה שלי האם זה נכון ? אודה לתשובתכםסגירת פרגולה זכוכית נאספת
הוסף תגובה קישור ישיר

שירותים יחידת הורים

ישראל כהן 3.01 (10:44)
יש לי נישה בתוכניות של החדר שינה בגודל 70X100 האם הגיוני איך שהוא לדחוף שם שירותים?
אנא לא בשבת
הוסף תגובה קישור ישיר

תוספת שרותים

אווה 4.01 (18:14)
האם מדובר בדירה/בית חדש או קיים? אנסה לעזור אם תצרף תכנית.
הוסף תגובה

היווש, אני מוכרת תמונות וסרטונים סקסיים שלי! לפרטי

דורין אלפנטי 1.01 (19:04)
היווש, אני מוכרת תמונות וסרטונים סקסיים שלי! לפרטים שלח לי הודעה וואטספ מאמי, דורין 055-9788480 או שתיכנס לקישור הזה ישר לוואטספ שלי: wa.me/972559788480 דורין אלפנטי
הוסף תגובה קישור ישיר

להנדסאים טכניון דרוש/ה מרצה להוראת הדמיות הלימודים

dafna 30.12 (18:17)
נא לשלוח קו"ח למייל [email protected]
הוסף תגובה קישור ישיר

גודל חלון במרחב מוגן מוסדי

מאטי 25.12 (13:02)
מה השטח שצריך לחלון במרחב מוגן מוסדי?
הוסף תגובה קישור ישיר

חיבור גג בחיפוי לוחות אלומיניום לקיר מסך

מאטי טויב 11.12 (10:15)
אשמח לקבל פרט/הסבר איך מרכיבים גג שמחופה בלוחות אלומיניום וכן איך מחברים את זה לקיר מסך
הוסף תגובה קישור ישיר

מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה

נועה 8.12 (08:38)
שלום לכולם,
אבקש לשאול מספר שאלות על המדרגות שבתמונה
מדובר על מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה (עם עמוד פלדה תומך מאחור) ומעקה זכוכית שעובר בתוך המדרגה

אודה לעזרתכם איך מדרגות כאלה בנויות והאם/ היכן אפשר למצוא פרט כזה ?

אשמח להמלצה על בעלי מקצוע המבצעים עבודות כאלה באיזור המרכז ? מדרגות בטון מרחפות על קורת פלדה
הוסף תגובה קישור ישיר

מדרגות

אווה 8.12 (10:15)
מדרגות יפות מאוד! את צריכה שרות של מהנדס בנין, שיתכנן מבחינה הנדסית, ישרטט ויפקח על העבודה.
הוסף תגובה

היי לגבי המדרגות

moti 13.03 (11:48)
מדרגות בטון מרחפות הן פתרון אדריכלי ייחודי שדורש תכנון הנדסי מדויק. במקרה של מדרגות עם קורת פלדה ומעקה זכוכית שעובר בתוך המדרגה, יש כמה שיטות ביצוע שיכולות להשתנות בהתאם לתכנון ולחומרים שבהם משתמשים.

אני לא יכול להמליץ על בעל מקצוע ספציפי, אבל יש מאמר מעניין בנושא שמפרט על תהליך התכנון והביצוע של מדרגות בטון מרחפות, שיכול לתת לך כיוון והבנה רחבה יותר. אולי תמצא בו מידע שיעזור לך להבין את הפרטים הטכניים ולדעת למה לשים לב כשאתה מחפש אנשי מקצוע.

miproject....%92%d7%94/
הוסף תגובה

ההמלצה שלך, moti, יפה מאוד...

אווה 13.03 (18:33)
אלא שמבחינה קונסטרוקטיבית הן שונות לגמרי. שלך הן זיזיות מחוברות לקיר ואילו של נועה הן מונחות על קורה מרכזית הנתמכת בין תקרה לפודסט. המדרגות עצמן כנראה טרומיות (מוכנות מראש).
אין ספק ששתי הצורות חגיגה לעיניים!

הוסף תגובה

דרוש/ה אדריכל/ית או הנדסאי/ת אדריכלות למשרד בוטיק

אדי 3.12 (00:09)
תיאור המשרה
משרד בוטיק המתמחה בתכנון אדריכלי ועיצוב פנים באיכות גבוהה
מחפש אדריכל/ית להצטרף לצוות שלנו ????

אם את/ה:
???? אדריכל/ית או הנדסאי/ית אדריכלות.
????+3 שנות ניסיון במשרד פעיל כולל ניסיון בניהול והובלת פרויקטים.

✨בואי/י והצטרף/י אלינו ✨

למה כדאי לעבוד איתנו ‼️
????משרד מהמם, אוירה כייפית ואנרגיות טובות
????משרד שנותן מקום לביטוי אישי ויצירתי
????משרד עם סטנדרטים גבוהים של מקצועניות, ניסיון ויחס אישי
????חשיבה מודרנית,תשוקה לעיצוב, עיצובים חמים ומלהיבים.

⏰ משרה מלאה
???? רמת השרון
דרישות תפקיד
❤️ראש גדול
❤️יצירתיות ותשוקה למקצוע
❤️אהבה לירידה לפרטים ויסודיות
❤️יחסי אנוש מעולים
❤️שחקן קבוצתי עם נשמה גדולה ועבודת צוות

להגשת מועמדות:
app.civi.c...5&src=9090
הוסף תגובה קישור ישיר

צריכה עזרה

נעמי 22.10 (08:40)
היי מחפשת אדריכל/ת ומעצב/ת פנים שצריכים לעשות סטאז' הדירה שלי בהליך סיום של תמא וחייבת עזרה באים לשפץ את הדירה שבירה של קירות וכו' אשמח לכל עזרה.
הוסף תגובה קישור ישיר

אתם רוצים לחסוך אבל הולכים לשלם ביוקר

מירון דביר 28.10 (13:57)
גם אני הייתי צעיר. יש נקודות ש"צעיר" או "צעירה" לא ישימו לב אליו (אולי תיפלו על תותח על אבל אולי תיפלו ותתרסקו (למשל: התעלמות מעמוד פגיעה בעמוד או קיר תומך, התעלמות או סעיף שעלותו משמעותית בשיפוץ), פגיעה בתשתית משותפת, /שינוע וכו'.

באם לשפץ- תשאלו את עצמכם. האם אתם זקוקים לשיפוץ. תבינו אם הבמבנה הבית עונה על הצורך שלכם או שנדרשות התאמות ואם כן- מה הן?.
הוסף תגובה

אתגר בקווי בניין (רוצה להשתמש בהקלת 30% מקו בניין

יעקב 7.10 (14:13)
שלום וברכה .אני בונה בית פרטי ורוצה לבקש הקלה מקווי בניין עד 30% ללא פתחים וחלונות. האם יש למומחים פה רעיון איך אפשר לעצב את החדרים בצורה שיאפשרו לנצל את ההקלה הזאת ? מצרף קובץ שהאיזור שבו אני רוצה את ההקלה מסומן בירוק .תודה רבה לעוניםאתגר בקווי בניין (רוצה להשתמש בהקלת 30% מקו בניין
הוסף תגובה קישור ישיר

מה זה ע.כ א

חנן 16.09 (16:46)
מה הפירוש של ע כ.א. קיבלתי תכנית של קומה בבניין חדש ויש בלובי הקומתי מין חלל שרשום עליו ע.כ.א .
מהזה ?
הוסף תגובה קישור ישיר

עמדת כיבוי אש (ל"ת)

שי 18.09 (19:04)
הוסף תגובה

חדר רחצה תקני

איריס 27.08 (12:49)
האם יש חובת ירידה במפלס הריצוף של חדר הרחצה ביחס למישור הדירה כדי שיחשב לתקני?
הוסף תגובה קישור ישיר

ריציף חדר רחצה

אווה 27.08 (18:11)
נכון, יש לתכנן ריצוף חדר רחצה 1 ס"מ מתחת לריצוף הכללי. אבל...
במקרה שהכניסה אליו מחדר אשר מעל הריצוף שלו שב-0.00 יבוא פרקט (לרוב מקרה של חדר שינה), אפשר להשאיר את חדר הרחצה ב-0.00 כי במצב הסופי תהיה קפיצה בין הפרקט לח' רחצה.
הוסף תגובה

שינוי סוג חלונות בדירת גן

בן 23.08 (18:57)
היי, אנחנו עוברים לדירת גן בבניין ומעוניינים להחליף את החלונות לחלונות צרפתיים, מבלי לשנות את גודל הפתחים. האם זה נחשב שינוי חזות שמצריך היתר? האם יש פסיקה בנושא? בפועל קשה לראות איך שינוי חלונות חבויים בדירת גן מהווים ""פגיעה ברכוש המשותף."
אדריכל אחד איתו שוחחתי טען שכל עוד אני לא משנה את גודל הפתחים או את מיקומם, אז אין שום בעיה. אשמח לדעה נוספת.
תודה,
בן
הוסף תגובה קישור ישיר