פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה
בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
האם יש למישהו במקרה פרט של איטום בריכה שצמודה לבית?
ו/או פרט שער מתרומם לחניה
תודה
לילך
LB אדריכלות
0508810394
איטום עם יריעות ביטומניות בתוך הבריכה.כולל עצר כימי.
הייתי מטפל באיטום גם בקיר הגובל עם קיר הבריכה.
רות
16.05 (17:30)
וודאי אופציה א
הייתי קצת מסדרת יותר את האמבטיה והשרותים המסדרון בשרותים לא משהו...
כנל הקיר הייתי מורידה.
ישראל
21.11 (18:05)
אנא שלח פרטים
מחפש ארכיטקט לשיפוץ
סיוון סוויסה
15.06 (14:49)
אם אחרי השיפוץ תצטרך חברת ניקיון של אלופים שישאירו לך את הבית באמת כמו חדש.
ממליץ עליהם בחום????
amavrikim....%99%D7%9F/
רימונה
7.11 (16:29)
שלום לכולם, מאוד אודה לעזרת המנוסים כאן :)
כחלק מפרויקט שיפוץ חדרי טיפולים, מחפשת דרך לייצר מעבר / מסדרון / מחיצה שמאפשרים אוורור, אור טבעי, עמידות בתנאי חוץ, והכי חשוב וקריטי בידוד רעש ברמה גבוהה.
אציין שוב, שמדובר במחיצה שתעמוד בחוץ.
יש חייה כזאת היום? משהו שבאמת עובד?
amitsystems
14.11 (10:39)
היי רימונה,
ניתן לבצע מחיצות אקוסטיות ולהשתמש בזכוכית בידודית אקוסטית המתאימה גם לתנאי חוץ.
מחיצות זכוכית | פרזול זכוכית | דלתות הזזה
amitsystems
14.11 (10:40)
מחיצות זכוכית | פרזול זכוכית | דלתות הזזה
שיר
7.11 (16:09)
מה המשמעות של מחסן טכני כהגדרתו בהיתר?
אם בבית משותף קיים מחסן טכני אשר אינו משמש לדבר, האם נציגות הבית המשותף יכולה להחליט להפוך אותו למחסן רגיל או אפילו להשכיר אותו כמחסן לבעל דירה מסוים? או שזה שימוש חורג?
אלון
4.01 (18:42)
ההבדל בין מחסן, המשמש לאחסנת דברים
לבין מחסן/חדר טכני/שירות, הוא בד"כ ביעוד, שימוש וגישה.
בעוד למחסן אפשר כל הזמן להכנס ולצאת, חדר מערכות, למשל, אמור להשאר סגור חוץ מבשעת תפעול או בדיקה.
לגבי מה שמותר לעשות ולטובת מי קים מבנה שכזה במבנן משותף, צריך לראות מה כתוב בתיק בנין/מידע או תב"ע.
הייתי ממליץ גם לבדוק אם קים ועד בית, ואם יש איזושהי נקודת התייסות לכך ב"חוזה"/הסכם שיש בינם לבין יתר הדירים.
יהודה
18.10 (16:12)
אני חדש בסקצאפ
ומנסה למדל את הלוגו שלי - כלומר להפוך אובייקט בתמונה למודל
אשמח לעצתכם
מעלים את התמונה של הלוגו ומציירים עליה את הצורה.
ויש כלי שיוצר את הנפח...
איך נראה הלוגו?
יחזקאל שרגא
17.10 (00:30)
שלום רב,
בבדק בית שעשיתי לאחרונה נתקלתי בפרוייקט גדול בכל הדירות יש הנמכת רצפה בחדר השירותים(אין כיור בחדר השירותים) אך ללא תא ניקוז מים בחדר השירותים.
השאלה שלי היא: 1. האם לקבלן מותר בכלל לבצע הנמכת ריצוף בחדר שירותים? 2. במקרה שכן עשו הנמכת ריצוף האם יש חובה בתקן להתקין תא ניקוז?
יהודית יעקובוביץ'
13.10 (13:58)
דרושה שרטט/ת אוטוקד, פרילנס בתל אביב
נא לפנות לטלפון 0505327021 או במייל:
[email protected]
דוד
13.10 (10:23)
בס"ד
במידה ואני רוצה להסב חלק מהחצר לטובת חניה, האם אני צריך היתר בניה? ואם כן, האם זה היתר בתהליך מלא או מקוצר?
חחאה
11.10 (22:44)
שלום, אני יחסית בסוף עם פרוייקט הגמר שלי, ולא מסוגלת לסיים.
יש כאן משהוא שיוכל לעבוד על פרוייקט הגמר עבורי בתשלום?
*אני עובדת ברוויט.
דניאל
6.10 (17:24)
מעל המרפסת שלי יש עוד שני קומות של בניין שהן ללא מרפסות - דהיינו אין מרפסות מעל המרפסת שלי אך יש קירות של דירות מקומות עליונות .
לצורך חישוב קוטר ניקוז של המרפסת שלי - האם במקרה כזה צריכים להוסיף, איכשהו, שטח קירות אנכיים של דירות שמעלי לשטח המרפסת ? אם כן אשמח לדעת איפה מוציאים תקנה בנושא ואיך מתחשבים בחישוב בשטח קירות אנכיים של הקומות שמעליי?
בתודה
מורין
21.09 (21:25)
אשמח לחווד של בעלי היכרות עם התבע של מודיעין בעניין הקמת בריכות בדירות גן- האם חייבים שמסביב לכל 4 שפות הברירה יהיה מעבר של 1.3 מטר? האם יש הקלה לגבי בריכה צמודה לקיר או ששפה אחת שלה במרחק של 50 ס"מ מהמעקה ומסביב לכל היתר יש לפחות 1.3 מטרים?
עדינה
16.09 (22:59)
שלום לך
השכן עשה גג איסכורית אשר גובל לגינה שלי עם שיפוע גדול ,וכל הגשם יורד אצלי ומציף .
אשמח לדעת האם זה חוקי ?
ומה האפשרויות העומדות בפני לפעול לפרק את השיפוע
תודה רבה מעוט דחוף לי
דוד
1.09 (15:04)
לפורום שלום רב,
אני מגיש עכשוו בקשה להיתר (לאישור בדיעבד) לתוספות ושינויים מההיתר המקורי שניתן בזמנו. המקלט הוזז ביחס להיתר המקורי ושטחו קטן יותר מ 9 מ"ר ל 6 מ"ר. לציין שהמקלט שקיים בשטח במיקום החדש אושר כבר עכשוו לאחרונה ע"י פקע"ר. בהזזת המקלט מההיתר המקורי השטח נהפך ל"שטח עיקרי". בהיות הממ"ד "שטח שירות" - האם אני יכול להפחית את שטחו 9 מ"ר משטח שירות אחר כדוגמה- מרתף? וזאת על מנת לא להפסיד את השטח שירות - שהיה וניתן בהיתר המקורי. לציין שהמקלט במקומו החדש בשטח 6 מ"ר נרשם כבר בצוו הבית המשותף. טענת רשות מקרקעי ישראל שלא ניתן לרשום בטבלת השטח בדף 1 בבקשה להיתר בדיעבד , שטח של המקלט המקורי כ"שטח קיים" מכיוון שלמעשה הוזז ונהפף ל"שטח עיקרי". אודה להתייחסותכם ומה האפשריות האחרות הניתנות ליישום?. בתודה , דוד
כמה מקובל לקחת עבור שרטוט של מבנה בן 3 קומות??
תודה
שני
ארט
5.09 (21:21)
יש מספר משתנים. שטח, חזיתות, חתכים, פירוט.
שירה
10.08 (13:02)
כמה מקובל לקחת ללקוח על פריסת ריצוף ופריסות חדרי רחצה
עבודה בלבד הלקוח הולך לבד לבחור את האריחים
שירה
10.08 (11:42)
שלום רב,
אשמח אם למשהו יש להעביר לי חוזה שקשור לשינויי דיירים מול יזם/קבלן אפילו בתשלום סמלי
תודה מראש.
לויה
13.12 (02:16)
הי,
אשמח לדעת האם הגיבו לך והאם יש לך חוזה כזה?
אם כן אני ממש אשמח,
תודה רבה זה יעזור לי מאד
אביבה
9.08 (15:45)
הי, זקוקה לעזרה.
קיבלתי אישור על פטור מפיקוד העורף - ב DWF.
הורדתי את תכנת Sign&Verify למחשב.
לא מבינה איך אני מעלה לרישוי זמין את הקובץ בתכנת ה verify. האם צריך להמיר אותו..
תודה !!!
אפרת
5.09 (12:26)
בהחלט נראה סכנה!!
תתייעצי עם אדריכלית מוסמכת שתמליץ לך גם על בעל מקצוע טוב.
אבל מלמעלה נראה לי שזה לא השיפוע עצמו אלא מהקו שהוא צריך להתחיל. הוא צריך להתחיל ממקום אחר רחוק יותר ולאט לאט להתאזן.
בהצלחה ושנה טובה
כל הכבוד לך על האכפתיות והכיבוד הורים. ראו את זה מההודעה..