אשמח לקבל קובץ עם שכבות לעבודה והגשה באוטוקאד
פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה
בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
תנאי השימוש בפורום
מחפש עורך בקשה להיתר בניה על גג בית פרטי
14.06 (10:14)
שלום,
לבניית יח' מגורים עצמאית קטנה על גג בית פרטי מאוכלס, אני מחפש עורך בקשת היתר בניה
1- בקיא במערכת והחוק
2- בעל נסיון בתהליך מול וועדות במרחב כפרי
אם מסוגל גם להפיק תכניות לתהליך, מעולה.
לבניית יח' מגורים עצמאית קטנה על גג בית פרטי מאוכלס, אני מחפש עורך בקשת היתר בניה
1- בקיא במערכת והחוק
2- בעל נסיון בתהליך מול וועדות במרחב כפרי
אם מסוגל גם להפיק תכניות לתהליך, מעולה.
ניסוח הבקשה מוזרה...
16.06 (18:43)
הייתי קוראת לזה "אדריכל" או "הנדסאי אדריכלות".
מדובר לא רק עבודת ה"פקידות".
לדעתי התיכנון הוא העיקר כאן, או שהתוכנית כבר מוכנה? אתה צריך גם קונסטרוקטור מן הסתם.
מדובר לא רק עבודת ה"פקידות".
לדעתי התיכנון הוא העיקר כאן, או שהתוכנית כבר מוכנה? אתה צריך גם קונסטרוקטור מן הסתם.
הפיכת חלון לפתח יציאה למרפסת קיימת
15.05 (20:43)
אבקש לדעת באם יש צורך בקבלת אישור עירייה או קונסטרוקטור, בהסבת חלון למרפסת אחורית לפתח יציאה עם דלת, אציין כי קיים פתח יציאה נוסף מחדר האוכל.
תודה מראש
תודה מראש
כן.
3.07 (15:27)
זהו שינוי חזית.
אבל היות וכבר יש שם פתח, הפרוצדורה אמורה להיות קלה בהרבה.
אבל היות וכבר יש שם פתח, הפרוצדורה אמורה להיות קלה בהרבה.
קבלת ידע מקצועי
1.05 (22:33)
מתכננת להתחיל מסלול לימודי אדריכלות ורוצה לקבל טיפים והכוונה מקצועית לתחום. בעלת ידע קודם בשרטוט וידע בסיסי באוטוקד
*עדיין לא סטודנטית*
אשמח לקבל המלצות ולהתייעץ עם אדריכלים/ סטודנטים לאדריכלות
עדן 0502141925
*עדיין לא סטודנטית*
אשמח לקבל המלצות ולהתייעץ עם אדריכלים/ סטודנטים לאדריכלות
עדן 0502141925
מרחק בין פתחי יחידות דיור
1.05 (14:47)
אדם מעוניין לבנות יחידת דיור מול יחידת דיור קיימת בתוך בניין מגורים, באותה קומה. מה המרחק הראוי שיהיה בין הפתח של יחידת דיור הקיימת לפתח של יחידת הדיור החדשה?
מה המרחק המינימלי שבפחות מכך כבר נחשב לצפוף וללא נעים?
מה המרחק המינימלי שבפחות מכך כבר נחשב לצפוף וללא נעים?
מרחק בין 2 יח"ד
12.05 (18:43)
המרחק בחשבון פשוט מרחק 2 הדלתות כשהן נפתחות וקרובות בקצותן, בתוספת כ30-40 ס"מ "תחושת" מרחק ופרטיות כל שהיא זו מזו דהיינו דלת מול דלת הייתי אומר 220 ס"מ מרחק (דלתות מקבילות זו מול זו)
תכנית קונסטורקציה
27.04 (16:06)
אני מחפש תכנית קונטורקציה לדירה ישנה בירושלים לצורך קניה. איך אני ישיג אותה????
תלוי כמה ישנה
28.04 (10:50)
נסה לבדוק בעירייה, על תוכנית ההגשה יש את שם הקונסטרוקטור.
אם היא ישנה מאוד, אין סיכויים. ממליצה לקבל יעוץ מקונסטרוקטור שיגיע לבניין.
בדרך כלל ניתן לבנות מחומרים קלים.
אם היא ישנה מאוד, אין סיכויים. ממליצה לקבל יעוץ מקונסטרוקטור שיגיע לבניין.
בדרך כלל ניתן לבנות מחומרים קלים.
אני מחפשת תריס מעוצב
27.04 (10:22)
שלום , אני מחפשת תריס מעוצב במראה עץ , כדי לסגור פינת כביסה. עדיף לא חשמלי.
המידות הם 2 מטר רוחב 2.5 גובה .
מישהו יודע איפה אפשר להזמין כזה?
תודה
המידות הם 2 מטר רוחב 2.5 גובה .
מישהו יודע איפה אפשר להזמין כזה?
תודה
סגירת פינת כביסה
28.04 (10:45)
לא כל כך ברור למה ואיך תריס. אם המטרה לאיוורור, ניתן לעשות את החלק העליון כחלון או תריס.
ממליצה על שתי דלתות הזזה, אפשר בגוון עץ. או רעיון אחר בדוגמת פרגוד יפני.
בהצלחה!
ממליצה על שתי דלתות הזזה, אפשר בגוון עץ. או רעיון אחר בדוגמת פרגוד יפני.
בהצלחה!
היתר בניה לבריכה
20.04 (08:50)
אני מגישה היתר לבריכה פעם ראשונה, האם יש מתכנן שמוכן לשתף את ההיתר PDF עצמו שהגיש שאדע איך זה נראה.
כמו כן איזה אנשי מקצוע צריך להיתר-
מפת מודד, קונסטרוקטור..
ממש אודה לכם על התמיכה!
כמו כן איזה אנשי מקצוע צריך להיתר-
מפת מודד, קונסטרוקטור..
ממש אודה לכם על התמיכה!
בריכה
22.04 (20:15)
ממליצה לך, לנסות למצוא באתר של העירייה (על פי כתובת) היתר עם בריכה. אם אין באינטרנט, את יכולה לגשת לעירייה/מועצה ולבקש לראות תיק. רצוי חדש ככל האפשר.
עבור התיכנון צריך לבדוק את התקנים.
זה מה שאני הייתי עושה.
לא חושבת שזה שונה בהרבה מהגשה של בניין.
עבור התיכנון צריך לבדוק את התקנים.
זה מה שאני הייתי עושה.
לא חושבת שזה שונה בהרבה מהגשה של בניין.
מדרגות חיצוניות
19.04 (23:42)
לצורך פרויקט בלימודים...
מאיזה חומר אפשר לבנות מדרגות חירום חיצוניות?
גם מבחינת תקן וגם שיתאים לסביבה חיצונית.
תודה!
מאיזה חומר אפשר לבנות מדרגות חירום חיצוניות?
גם מבחינת תקן וגם שיתאים לסביבה חיצונית.
תודה!
ברזל
3.07 (15:28)
רק לבדוק עמידה בתקן אש.
יש חומרים מעכבי בעירה שמישמים גם על מתכת.
יש חומרים מעכבי בעירה שמישמים גם על מתכת.
נספח תרמי
4.04 (13:28)
שלום,
אשמח לקבל נספח תרמי לקיר בטון של ממ"ד בעובי 40 ס"מ, איזור ב"ש.
תודה מראש
אשמח לקבל נספח תרמי לקיר בטון של ממ"ד בעובי 40 ס"מ, איזור ב"ש.
תודה מראש
אישור לחניה במושע
29.03 (20:24)
שלום,
יש בית פרטי בקרקע שהיא מושע. כלומר, יש עד שתי חלקות במושע עם בית פרטי בכל אחת מהן.
באחת הלקות מישהו קנה אותה ורוצה להרוס בית ישן ולבנות בית חדש.
לשם כך הוא חייב לקבל מעוד שני השכנים הנוספים במושע אישור בכתב של תוכנית הבינוי שלו.
המועצה חייבה את השכן החדש להציג בשרטוט של תוכנית בינוי את השינויים גם בחלק של השכן הנוסף.
במקום חנייה אחת שהוא קיבל אישור עליה לפני 35 שנה, מופיעות בשרטוט הנ"ל שתי חנייות אצלו ומועצה לוקחת ממנו בגלל זה גם את "שביל גישה למגרש החנייה האחורי" ששם ניתן למקם 2 חניות.
השכן השני אמור לחתום גם על תוכנית בינוי של השכן החדש וגם על השינויים הנ"ל גם אצלו למרות שהוא לא עשה שום שינוי בחלקה שלו. הכל הנמצא בשרטוט אחד משותף.
מה קובע לפי איזה חוק כמה חניות אמורות להיות בחלק של השכן הנוסף – אחת כמו שהוא קיבל אישור מהמועצה לפני 35 שנה או שתיים כמו שדורש החוק היום למרות שלא שונה שום דבר מאז בחלקה של השכן הנוסף במושע
יש בית פרטי בקרקע שהיא מושע. כלומר, יש עד שתי חלקות במושע עם בית פרטי בכל אחת מהן.
באחת הלקות מישהו קנה אותה ורוצה להרוס בית ישן ולבנות בית חדש.
לשם כך הוא חייב לקבל מעוד שני השכנים הנוספים במושע אישור בכתב של תוכנית הבינוי שלו.
המועצה חייבה את השכן החדש להציג בשרטוט של תוכנית בינוי את השינויים גם בחלק של השכן הנוסף.
במקום חנייה אחת שהוא קיבל אישור עליה לפני 35 שנה, מופיעות בשרטוט הנ"ל שתי חנייות אצלו ומועצה לוקחת ממנו בגלל זה גם את "שביל גישה למגרש החנייה האחורי" ששם ניתן למקם 2 חניות.
השכן השני אמור לחתום גם על תוכנית בינוי של השכן החדש וגם על השינויים הנ"ל גם אצלו למרות שהוא לא עשה שום שינוי בחלקה שלו. הכל הנמצא בשרטוט אחד משותף.
מה קובע לפי איזה חוק כמה חניות אמורות להיות בחלק של השכן הנוסף – אחת כמו שהוא קיבל אישור מהמועצה לפני 35 שנה או שתיים כמו שדורש החוק היום למרות שלא שונה שום דבר מאז בחלקה של השכן הנוסף במושע
חזית
24.03 (08:40)
במסגרת הפרויקט במכללה תכננתי בניין. מן הסתם על קרקע בשיפוע. נוצר מצב שבחזית (במידה ואני מראה פיתוח שטח) זה מסתיר חלק מהבניין. ובחזית אחרת בקושי רואים את הבניין. האם זה נורמלי? מה לעשות?
חזית
24.03 (13:03)
ממליצה לך לעשות שתי חזיתות (ככה בכל מקרה תצא "צודק" :)
בכל מקרה החזית של הבניין הוא העיקר, כלומר חזית שבה החיתוך הוא צמוד לבניין ממש. במקרה זה יראו אותו בשלמותו, חיתוך הקרקע (בקו עבה) יהיה בצמוד לו ממש ואם יש עוד קומה מתחת לאדמה או חלק של קומה, אפשר להראות במרומז בקו מרוסק חלקי.
יחד עם זאת אתה יכול להראות חזית נוספת ("חזית מהרחוב"? לא יודעת איך הסיטואציה בדיוק), שם הקרקע (הכביש?) בקו עבה ויראה רק החלק העליון של הבניין חזית מפורטת בקו דק, את שאר הבניין עד למטה רק במרומז בקו מרסק חלקי.
בהצלחה!
בכל מקרה החזית של הבניין הוא העיקר, כלומר חזית שבה החיתוך הוא צמוד לבניין ממש. במקרה זה יראו אותו בשלמותו, חיתוך הקרקע (בקו עבה) יהיה בצמוד לו ממש ואם יש עוד קומה מתחת לאדמה או חלק של קומה, אפשר להראות במרומז בקו מרוסק חלקי.
יחד עם זאת אתה יכול להראות חזית נוספת ("חזית מהרחוב"? לא יודעת איך הסיטואציה בדיוק), שם הקרקע (הכביש?) בקו עבה ויראה רק החלק העליון של הבניין חזית מפורטת בקו דק, את שאר הבניין עד למטה רק במרומז בקו מרסק חלקי.
בהצלחה!
אם חלק הבנין הנסתר תת קרקעי זה בסדר
16.04 (13:00)
אבל, אם רק מדובר בכפל קרקע בשטח המגרש, אתה לא צריך להראות אותו, כי הפיתוח אינו העיקר.
רוחב מקום חנייה
12.03 (15:32)
שלום לכולם,
צירפתי תכנית החנייה בבנין.
אשמח חוות דעת על המקומות 4 ו5.
לקחת בחשבון שבפועל המקום 4 לא רחב 300 סמ כמו במסמך אלא 270 סמ
והמקום 5 אותו דבר רחב רק 270 סמ
המעבר 542 סמ אבל העמוד היה צריך להיות מטר אחורה כדי שייחשב לפי מה שהבנתי ככה שהמעבר האפקטיבי הינו 442
האם מישהו יודע להגיד מה היה צריך להיות הרוחב של המקום 4 והמקום 5 לפי ההנחיות ?
תודה רבה
דוד
צירפתי תכנית החנייה בבנין.
אשמח חוות דעת על המקומות 4 ו5.
לקחת בחשבון שבפועל המקום 4 לא רחב 300 סמ כמו במסמך אלא 270 סמ
והמקום 5 אותו דבר רחב רק 270 סמ
המעבר 542 סמ אבל העמוד היה צריך להיות מטר אחורה כדי שייחשב לפי מה שהבנתי ככה שהמעבר האפקטיבי הינו 442
האם מישהו יודע להגיד מה היה צריך להיות הרוחב של המקום 4 והמקום 5 לפי ההנחיות ?
תודה רבה
דוד
תשובה חלקית
12.03 (20:10)
בקשר למידה 542: המידה הזאת לא קשורה לעמוד אלא היא מרחק בין חניות כך שאם העמוד זז זה לא קשור לזה.
מבחינת רוחב החנייה זה תלוי מה יש לידו בצד השני, זה לא ברור מהשרטוט. האם "הובטח" 300 מ'? בתוכנית אני רואה 291 (לא ממש ברור), שהיא מידה ברוטו יורד מזה טיח (כ-2.5 ס"מ מקס' במקום שיש קיר). בכל מקרה איך שלא תחשב את זה ה"טעות" היא מעבר לסביר.
לדעתי אתה צריך איש מקצוע מוסמך שיקבע א. אם המצב מספיק לסיבוב וכניסת המכונית (אני לצערי לא מספיק מוסמכת, צריך מהנדס כבישים ) ב. גם אם כן, לשקול פיצוי.
מבחינת רוחב החנייה זה תלוי מה יש לידו בצד השני, זה לא ברור מהשרטוט. האם "הובטח" 300 מ'? בתוכנית אני רואה 291 (לא ממש ברור), שהיא מידה ברוטו יורד מזה טיח (כ-2.5 ס"מ מקס' במקום שיש קיר). בכל מקרה איך שלא תחשב את זה ה"טעות" היא מעבר לסביר.
לדעתי אתה צריך איש מקצוע מוסמך שיקבע א. אם המצב מספיק לסיבוב וכניסת המכונית (אני לצערי לא מספיק מוסמכת, צריך מהנדס כבישים ) ב. גם אם כן, לשקול פיצוי.
האם ישנו תקן לגבי גודל המקום שמיועד למכונת כביסה
9.03 (11:35)
לא יודע אם זה המקום לשאלה מהסוג הזה... סליחה מראש אם לא!
קנינו דירה חדשה על הנייר וראינו שהמרחק מהקיר שעליו ממוקמת התשתית של מכונת הכביסה לדלת כניסה(נפתחת פנימה) יש כ40-50ס"מ ואין סיכוי להכניס שם משהו! אני עוד לא יודע אם הטעות היא בתכנון או בביצוע עוד לא העלתי את זה מול הקבלן. הייתי קודם רוצה לדעת האם יש באמת תקן כלשהו לגביי זה! תודה מראש לעונים!
קנינו דירה חדשה על הנייר וראינו שהמרחק מהקיר שעליו ממוקמת התשתית של מכונת הכביסה לדלת כניסה(נפתחת פנימה) יש כ40-50ס"מ ואין סיכוי להכניס שם משהו! אני עוד לא יודע אם הטעות היא בתכנון או בביצוע עוד לא העלתי את זה מול הקבלן. הייתי קודם רוצה לדעת האם יש באמת תקן כלשהו לגביי זה! תודה מראש לעונים!
לא צריך תקן במקרה זה אבל מקום חייב להיות.
9.03 (20:42)
ישנם מכונות כביסה עם פתח עליון ברוחב 40 ס"מ. צריך לבדוק אם נכנס או לא. אני מאמינה (מקווה:) שהתכנון נכון ואם יש בעיה בביצוע אולי ניתן לשנות. כדאי שתהיה לך את המדידה המדויקת בין המשקוף לקיר ואם תשים כאן תוכנית אפשר אולי להבין יותר ולייעץ. מה עם מייבש?
מחפשת לקנות שולחן שרטוט
5.03 (17:30)
עבור בני שלומד אדריכלות, מחפשת לקנות שולחן שרטוט במצב טוב
שולחן שרטוט - מוצר נדיר שכבר לא בשימוש
9.03 (08:13)
מניסיון, לא יהיה שימוש רב בשולחן רק בתקופה הראשונה, ממליץ לנסות לקנות רק פלטה עם הגבהה שניתן להניח על כל שולחן, אחר כך עוברים למחשב.
בהצלחה!
בהצלחה!
מעקי בטיחות
2.03 (16:22)
איך לתכנן מעקה מתכת כהשלמה למעקה בנוי במרפסת עד 1.05 ,?שגובהו 57 ס״מ מהריצוף. איך בדיוק לבצע שלא יהיה מדרך רגל?
האם מספיק שהמעקה יהיה בקו הפנימי של קופינג המעקה הבנוי או שצריך שהמאחז העליון יהיה נוטה פנימה מקו פנים הקופינג ואם כן, כמה פנימה?
האם מספיק שהמעקה יהיה בקו הפנימי של קופינג המעקה הבנוי או שצריך שהמאחז העליון יהיה נוטה פנימה מקו פנים הקופינג ואם כן, כמה פנימה?
מעקה מרפסת
9.03 (08:07)
אם את עושה את המעקה בקו הפנימי של הקופינג, אז בגובה 23 ס"מ מעל הקופינג את חיבת סגירות אופקיות ברווחים של לא יותר מ- 1.2 ס"מ, אופציה שבוודאי לא תבחרי :). אופציה שנייה טובה יותר: הטיית המאחז העליון פנימה, ב- 20 ס"מ או יותר (מדידה אופקית). בהצלחה!
הצעת מחיר לתכנון ועיצוב מסעדה 350 מ"ר
2.03 (11:07)
היי,
היי אני נותן הצעת מחיר, לתכנון ועיצוב של מסעדה, ורציתי לדעת מה טווח המחירים שמקובל לבקש על כזו עבודה.
1. נתונים – 350 מ"ר באזור יקר בארץ, ( 200 מ"ר = חלק מקורה + 150 מ"ר = מרפסת פתוחה ), הלקוח קיבל מעטפת, מצורפות תומונת.
2. טווח מחירים - מה טווח הצעות המחירים שהם יכולים לקבל ממעצבים ואדריכלים ( עבור שירות מלא, קרי, חלקות חלל, תוכניות עבודה, פיקוח עליון, עיצוב והדמיות ) , מחיר נמוך ? מחיר ממוצע ? ומחיר גבוה ?
3. מחשבון סאפ - אני יודע שיש את מחשבון סאפ, אבל לעיתים המחירים שקבלים באתרים שונים הם לוודקא המחירים בפועל
4. מצורפות תמונות
היי אני נותן הצעת מחיר, לתכנון ועיצוב של מסעדה, ורציתי לדעת מה טווח המחירים שמקובל לבקש על כזו עבודה.
1. נתונים – 350 מ"ר באזור יקר בארץ, ( 200 מ"ר = חלק מקורה + 150 מ"ר = מרפסת פתוחה ), הלקוח קיבל מעטפת, מצורפות תומונת.
2. טווח מחירים - מה טווח הצעות המחירים שהם יכולים לקבל ממעצבים ואדריכלים ( עבור שירות מלא, קרי, חלקות חלל, תוכניות עבודה, פיקוח עליון, עיצוב והדמיות ) , מחיר נמוך ? מחיר ממוצע ? ומחיר גבוה ?
3. מחשבון סאפ - אני יודע שיש את מחשבון סאפ, אבל לעיתים המחירים שקבלים באתרים שונים הם לוודקא המחירים בפועל
4. מצורפות תמונות
הוצאת היתר
9.02 (12:25)
שלום לכולם
אשמח לעזרת המומחים
אושרה לנו תבע חדשה בבנין בעמודה שלנו יש 8 דיירים 3 דיירים מוציאים היתר יחד ושני שכנים נוספים מוציאים היתר בנפרד שאלתי איך התקבל הדבר בעיני העיריה ?
שלושת השכנים שהחלו ראשונים בהיתר הם הקומות הגבוהות בבנין והם עומדים לקראת פרסום לעומת זאת 2 השכנים הנוספים עומדים בשלבים יותר ראשוניים. האם השכנים המתקדמים יעלצו להמתין שיעבור קודם ההיתר של השכנים בקומות הראשונות?
אשמח לעזרת המומחים
אושרה לנו תבע חדשה בבנין בעמודה שלנו יש 8 דיירים 3 דיירים מוציאים היתר יחד ושני שכנים נוספים מוציאים היתר בנפרד שאלתי איך התקבל הדבר בעיני העיריה ?
שלושת השכנים שהחלו ראשונים בהיתר הם הקומות הגבוהות בבנין והם עומדים לקראת פרסום לעומת זאת 2 השכנים הנוספים עומדים בשלבים יותר ראשוניים. האם השכנים המתקדמים יעלצו להמתין שיעבור קודם ההיתר של השכנים בקומות הראשונות?
לא הגיוני שימתינו אבל, אולי ה...
11.02 (16:21)
לא הגיוני שימתינו אבל, אולי ה"הגיון" שלהם הוא אחר. התשובה בעירייה.
תמא 38-1
30.01 (17:49)
שלןם: אני מלפסת דירה לדנייה. שואלת אם דיגה שנבנתה בתוכנית תמ"א 38-1 כלומר חיזוד מבנה...האם הבנייה מספיק בטוחה ואיכותית? תודה
תשובה
7.02 (06:25)
בנין שעבר חיזוק במסגרת תמ"א הוא בנין שעבר בדיקה הנדסית ואישורים מתאימים כך שמבחינת חוזק וגם מבחינת חוזק לרעידת אדמה אין מה לדאוג. מבחינת איכות הבנייה, זו כבר שאלה שאין לדעת עליה את התשובה רק אם רואים ובודקים פיזית. אם מדובר בדירה חדשה הרי שהקבלן אחראי לבניתה ואם יתגלו ליקויים עליו לתקנם. אם מדובר בדירה ישנה הרי שיש להתיחס אליה בהתאם. בכל מקרה "איכות" זה עניין יחסי וכמובן הוא גם ביחס למחיר. יתכן וכדאי להעזר בבעלי מקצוע בבדיקה פיזית שלה.
בהצלחה!
בהצלחה!
פרזנטציה
22.01 (20:29)
היי, בקרוב יש לי הגשת סוף סמסטר, אשמח לראות פרזנטציות על מנת להבין איך לבצע את הדברים, וכמובן אשמח לטיפים.
כשאני עשיתי את הפזרנטציה שלי...
26.01 (18:37)
הכרתי את התוכניות של הבית יותר משהכרתי את כף ידי.
ידעתי למה בחרתי למקם כל חלון היכן שבחרתי למקם.
ידעתי מי הדיירים של הבית. ידעתי בני כמה הם מה התחביבים שלהם. על הקשר המיוחד בין הבית לחוץ.
כל התוכניות הודפסו על גליונות. הוצגו על לוח קאפה.
היה גם ספר פרוייקט בו תואר האיזור. כמה תושבים. לא הראו לך דוגמאות היכן שלמדת?
ידעתי למה בחרתי למקם כל חלון היכן שבחרתי למקם.
ידעתי מי הדיירים של הבית. ידעתי בני כמה הם מה התחביבים שלהם. על הקשר המיוחד בין הבית לחוץ.
כל התוכניות הודפסו על גליונות. הוצגו על לוח קאפה.
היה גם ספר פרוייקט בו תואר האיזור. כמה תושבים. לא הראו לך דוגמאות היכן שלמדת?
היי תודה על המענה, שכחתי לציין...
19.02 (23:15)
היי תודה על המענה, שכחתי לציין אני שנה א
שרטוט גרמושקה
9.01 (13:13)
כמה שעות לערך לוקח לשרטט גרמושקה להיתר/ לביצוע?
עבור בנייני מגורים עד 10 קומות.
עבור בנייני מגורים עד 10 קומות.
10 קומות זה הרבה
20.01 (00:58)
למרות שבד"כ יש קומות חזרתיות, שרטוט ופירוט של עשר קומות להיתר ב1:100 ולביצוע 1:50 זה ממש לא מעט זמן עבודה, תוסיפי חתכים וחישובי שטחים של כל דירה, מחסנים, חניות, זו מלא עבודה.
בבניין מדובר בדרך כלל בקומה טיפוסית שחוזרת על עצמה
26.01 (18:41)
את רוצה להתפרנס או שאת רוצה להתפרנס לפי שעה?
אני מעריך כך:
קומת כניסה. 3 שעות.
קומה טיפוסית עוד 4 שעות-8 שעות (אם את לא זורקת). יכול לקחת יותר. תלוי בגודל הקומה ובמורכבותה.
חזיתות יחסית אמור להיות פשוט יותר. מעריך שכל חזית בערך שעה. בלי פיתוח שטח.
חתך, תלוי במורכבותו. מעריך שעה-שעתיים (אני מייצר לעצמי קיצורי דרך שעוזרים לי לייעל.
תוכנית גרמושקה היא 1-100
תוכנית לביצוע היא 1-50
אני מעריך כך:
קומת כניסה. 3 שעות.
קומה טיפוסית עוד 4 שעות-8 שעות (אם את לא זורקת). יכול לקחת יותר. תלוי בגודל הקומה ובמורכבותה.
חזיתות יחסית אמור להיות פשוט יותר. מעריך שכל חזית בערך שעה. בלי פיתוח שטח.
חתך, תלוי במורכבותו. מעריך שעה-שעתיים (אני מייצר לעצמי קיצורי דרך שעוזרים לי לייעל.
תוכנית גרמושקה היא 1-100
תוכנית לביצוע היא 1-50
סימון קיר משופע בתכנית
8.01 (22:12)
שלום!
אשמח לדעת איך מסמנים בתכנית קיר משופע.
אשמח לדעת איך מסמנים בתכנית קיר משופע.
מחפשת מרנדר
29.12 (23:18)
היי אני עוסקת באדרכלות ועיצוב פנים , מחפשת מרנדר לפרוייקט חוץ !
עקבו אחר פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה
RSS