פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה
בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
Alon
13.12 (10:03)
מחפש שותף מעצבאדריכלצורףאומן..להשכרת חלל עבודה בישוב בשרון-מבנה בלוקים 130 מטר גג מבודד עם רחבת פריקה וטעינה של 100 מ"ר+חדר צבע +מקדחת עמוק + רתכת+שלייף .
אזעקה, חשמל תלת פאזי, המקום ממוזג,מטבחון, שרותים מתאים לעסק קטן, לא בשבת!!
אלון : 0544306218
אלונה
20.11 (13:53)
שלום לכם,
אני מעוניינת לסגור מרפסת עם מעקה מזכוכית ועליו חלונות מתקפלים (נאספים / זכוכית מתקפלת).
אורך המרפסת אותו צריך לסגור הוא כ-5 מטר. גובה 2.7. קיבלתי הצעת מחיר של 45,000 ש"ח. זה הגיוני?
נראה לי מחיר מופרץ אבל אין לי מושג כמה באמת דברים כאלו עולים. אשמח לתשובתכם.
תודה
אלון
20.01 (01:03)
הכל הגיוני.
מה הרוחב? אילו מערכות -ידנית/חשמלית/קבועה?
מה הרכב הזכוכית?
אילו פרופילי אלומיניום?
יש מלא גורמים ומשתנים שמרכיבים את עלות הסגירה.
ח.ח
20.11 (11:17)
שלום,
אני שרטטת מתחילה, רציתי לדעת מה השכר החודשי המקובל היום בשוק עבור שרטטת מתחילה? (מדובר בשרטוט חשמל ותאורה).
תודה רבה!
יעל
8.11 (15:20)
אני הנדסאית אדריכלות מתחילה ( לפני הגשת פרויקט גמר) וקיבלתי הצעה לעבודה בנושא הרישוי זמין בעירייה,
השאלה האם זה תחום שכדאי להיכנס אליו, או לחפש יותר שרטוט ותיכנון???
שלומית מטלון
30.09 (03:04)
דרוש/ה משרטט גרמושקה בלי לעשות תוכניות חדשות ובלי להגיש לרשויות. צריך לעשות גרמושקה לדירת 65 מ', קטנה כפי שהיא כעת. (כי הגרמושקה הישנה מהעיריה לא רלוונטית כי הדירה עברה שינויים מאז מהמקור).
כמובן צריך שהשרטוט יהיה מובן ומקצועי ושהכל ימדד בדיוק כמו כל שרטוט אדריכלי שעושים לפני שיפוץ.
המדובר במשפחה ברוכת ילדים שגרה בדירה ישנה שצריכה קוסמטיקה קלה..(בגלל תקציב מצומצם) ולכן לאדריכל שיכול לראות את זה ספציפית, לא רק כתשלום אלא מצווה/חסד????
המשפחה יכולה לשלם עבור השירטוט 1000 ש"ח בלבד. מצידנו אדריכל שרק סיים לימודים, העיקר שהשרטוט יהיה מקצועי כדי לראות באופן ברור את המבנה שלה והחדרים והמידות..כדי לבצע בה שינויים קלים. הדירה 65 מ"ר בלבד! בלי אותיות קטנות*
דירה ישנה וגם הביניין כזה. לרציניים: 0526970978 תודה רבה מראש לכל העונים והמסייעים:)????
ניצן בר קינן
29.09 (16:08)
מחפשת הנדסאי /אדריכל לחישובי שטחים רובוטי
רעות ברזילי
9.02 (20:48)
הי האם את עדיין מחפשת מישהו לחישוב שטחים רובוטי
שלום רעות, גם אני מח
29.11 (21:27)
אווה
3.09 (10:07)
נסה להתיעץ גם ב"פורום אוטוקאד" שכאן.
היי,
רציתי לשאול האם מסתור כביסה שבולט בעומק 60 ס"מ מהקיר ובתוכו מיקום מעבה למזגן+ חבלים לתליית כביסה מחייב רצפה? או שיכול להיות חלל אוויר פתוח ממוטות אלומיניום?
במידה וחייב משטח אופקי, הוא יכול להיות משטח קל ? איך יחובר למסתור ?
אשמח ואודה לתשובה בעניין!!!
אווה
18.08 (17:15)
במידה ויש הרי שמדובר בגגון של השכן שמתחת.
איך סוגרים פיר איורור שהולך לכל אורך הבנין מפני גשמים?
אווה
18.08 (12:57)
למעלה על הגג עושים לו גגון מוגבה שיהיה פתוח בצדדים.
אווה
4.09 (11:45)
מה יש מתחת לגג? חדרים או רק שרות ללא עליה במדרגות?
האם זה תכנון חדש? הבניין קיים? הפתח קיים? מה תפקידך, אתה המתכנן? מה מטרת הפתח, החלפת אוויר?
אני המתכננת, וזה בנין חדש, שיש מתחת לרעפים קומה של מגורים. והפתח הוא לצורך אורור בחדרי שרותים ומטבח בכל הבנין והעברת אינסטלציה.
אווה
4.09 (18:51)
יש לי הרגשה שיצרת בעיה (פתח) ועכשיו את שואלת איך לסגור אותו. אני חוששת שרעיון הפתח הזה הוא לא טוב וכדאי לרדת ממנו. עקרונית עבור פתחי איוורור קטנים (לא פס ארוך כמו אצלך), מתקינים תריסים וכשעובד מכשיר כלשהו לפינוי אוויר (מאוורר, שואב אדים, וכדו') הוא דוחף ופותח את רפפות התריס בזמן הפעולה.
בתיה
10.08 (10:18)
קיבלתי קובץ PLT האם אני יכולה להדפיס אותו?
אברהם
8.08 (15:45)
יש לי חדר רחצה שאינו עומד בתקן של מרחבי שימוש.
האם יעזור שאני יעשה הכנה בלבד או שגם הכנה צריכה לעמוד בתקנים עתידיים?
תודה
נויא ברעם
21.07 (08:18)
עמותה מובילה בצפון שבבעלותה נכס בשטח גדול , מעוניינת לקבל הצעות מחיר לתכנון מבנה ציבורי נוסף בשיטחה .
כעמותה אין לנו תקציב עד שנגייסו מתורם שיהיה מוכן לשותפות ,יחד עם זאת כל התורמים מבקשים לראות תכנית . נשמח להיפגש ולחשוב יחדיו עם אדריכלים יחסית צעירים בתחום בעלי ראיה חברתית והרבה רצון טוב שירצו להיות חלק ממשהו גדול
בבקשה צרו קשר 0506623795 תודה
אלונה
12.07 (19:45)
היי, אנחנו לקראת שיפוץ קטן בדירה. שבירת קיר, בניית חדר נוסף ושיפוץ אמבטיה. מחפשים אדריכל/ית לעזור לנו בכתיבת התוכנית (מה כדאי ומה לא) וכתב כמויות אם נצטרך. תודה רבה - אלונה
טל רזון ונונו
25.07 (11:13)
היי אלונה ,
שמי טל רזון הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים .
אשמח ללוות אותך בתכנון ועיצוב הבית .
צרי קשר 0548044326
ספא הנדסאית בניין ומ
25.07 (21:02)
ערב טוב אלונה:)
שמי ספא הנדסאית בניין ומעצבת פנים
צרי קשר בבקשה 0527253257
איציק
30.06 (17:10)
בס"ד
במבנה ישן מפלס הכניסה לבית הוא 2.4 מטר ונכנסים קובעת שלא ניתן לשנות את מפלס ה 00
(תגובת העיריה על התכנון) אולם תקנות הבניה קובעות שמפלס ה 00 הוא 1.2 מטר מקס מפני הכביש
מה יהיה מפלס ה 00 לצורך התכנון האם מפלס פני הכביש או המפלס הקיים
אלון
3.07 (12:09)
אם כן, תוכלו "להוריד" את המפלס המוצע למטר עשרים.
אם לא, אתם די תקועים עם המציאות, אלא אם אפשר להראות אחרת.
אורן
28.06 (13:21)
היי
מחפש אדריכל מתחיל לעבודה קטנה ללתוכנית שיפוץ דירה כ 100 מ"ר צריך תוכנית שבירות בנייה העמדת רהיטים וחשמל
אשמח להצעות 052-3600619
תודה
טל רזון ונונו
25.07 (11:15)
שלום אורן,
שמי טל רזון הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים .
אשמח ללוות אותך בתכנון ועיצוב הבית .
צרי קשר 0548044326
יפעת
28.06 (00:15)
אני הנדסאית אדריכלות בהסבה למקצוע אחר, עובדת בזה לעתים.
כרגע יש לי עבודה של קרובת משפחה (רחוקה) ואני צריכה עזרה בתמחור.
מדובר בדירה בבניין, יש להם 2 קומות וצריך לתכנן את שתי הקומות + עליה לקומה שלישית שתהיה מרפסת
+אמבטיה וחדר אחד. הם אחרי היתר לתוספת בניה, סה"כ כל קומה סביבות 150 מטר נטו.
כרגע יש מדרגות מקומה אחת לשניה (אין את הקומה השלישית) אבל ייתכן שנשנה מיקום למדרגות.
רק אציין שהם פנו אלי אחרי שכבר יצקו רצפה ומדובר בעבודה בלחץ זמן (חשבו שיסתדרו לבד בלי תכנון ונתקעו..)
כמה אני אמורה לקחת על תכנון כזה? עם ובלי שינוי המדרגות?
תודה.
דורית
9.06 (21:06)
האם מכירת שטח עם היתר בניה מחייב את האדריכל לתת שירות לקונה החדש.הסכם עבודה מלפני חמש שנים.הסכם עבודה מול בני זוג ולא מול הקונה חדש.
דן ליפשיץ אדריכלים
10.06 (14:19)
כל עוד לא הסתיים ההליך הסטטוטורי עורך הבקשה מחויב לפרויקט - גם אם בעלי הזכות בנכס התחלפו.
במידה והאדריכל אינו מעוניין עוד ללוות את הפרויקט, ניתן לבצע החלפת עורכי בקשה מול הוועדה המקומית.
בהצלחה!
דוד ב.
24.05 (17:27)
מתי מומלץ להתקין מחיצה כפולת דופן?
בבית מגורים מומלץ שימוש בבדוד מינרלי או בצמר זכוכית?
אווה
26.05 (11:09)
מחיצה כפולת דופן טובה כבידוד אקוסטי במחיצה.
מומלץ להשתמש בצמר זכוכית.
גילה
19.05 (17:13)
שלום לכולם.
אני רוכשת אוטוקד באופן פרטי בפעם הראשונה. יש לי ניסיון עם גרסה 2018. למישהו יש כבר ניסיון עם גרסה 2023? האם יש באגים?
ליאור
15.05 (19:22)
יש לי נגר שטוען שזו אותה גברת (חברה)
האם זה נכון?
במידה וכן,
הוא מעוניין לתת לי פרזול של גראס מדגם xp.
אני חושש שמנסים לחסוך עלי.
מישהו מכיר יודע?
תודה רבה!
אווה
16.05 (08:25)
דומיסיל הייתה המשווקת הרשמית של גראס עד לפני 4 שנים, היום היא משווקת גם חברות אחרות לא רק גראס כך שזה לא תמיד "אותה גברת".
גראס משווקת גם על ידי "אלבגינו" וגם "ח.ג סחר".
ליאור
16.05 (09:24)
תודה רבה אווה:)
השאלה היא האם גראס זה איכותי?
דגם נובה פרו נגיד
ליאור
17.05 (08:51)
תודה רבה, אמרתי לנגר שזה מה שאני רוצה, הוא אמר שאין בעיה, רק המסילות לא אותן מסילות..
יכול להיות? הוא אומר שהדגם הוא למגירה עצמה ולא ליחידה של המסילות.
יש לי ממש תחושה שהוא מחרטרט אותי.
במילים אחרות, האם כשאני מזמין מגירה דגם נובה פרו, היא כוללת את כל המערכת?!
תודה
אווה
17.05 (10:10)
לצערי אני לא מבינה בזה עד כדי כך.
אולי מישהו אחר יכול לעזור.
נסה גם בפורום עיצוב.
או ב"פורום מטבחים" בארכיג'וב.
אפשרות אחרת, לבקש מהנגר שיתן אחריות בכתב ל-X שנים. (קצת חבל שאתה בקשר עם בעל מקצוע שאתה לא סומך עליו...)
אריה
3.04 (17:42)
שלום רב. האם במקוואות קיימות דרישות לזכוכית בטיחות או חומר אחר לסגירת חלל אמבטיה?(רק האמבטיה ולא החדר עצמו).
האם במקווה קיימת דרישה למנגנון בלימת דלתות או האטה (בכל דלת או בחלקן?)
מהו החישוב הנכון לגבי מידות המדרגות היורדות למקווה עצמו?
תודה לעונים.
אלון
1.04 (00:14)
זה תלוי מה יש לעשות בחלל.
מוזמן להתקשר, נשוחח.
052-626-8882 :)
רות
16.05 (17:28)
אשמח לעזור
אם עדיין רלונטי.
אני מתמחא בעיצוב קלינקות משרדים וחנויות.
שמי רות 0527007616 או למייל
מנשה
16.03 (03:05)
שלום חברים
מה מספר החניות המותר או נדרש בבניין חדש באחוזה חיפה?
הבניין שלנו יעבור תמ"א 38/2. הבניין נמצא באחוזה הוותיקה בחיפה.
בבניין יהיו בערך 18 דירות.
אני אקבל דירה ששטחה 170 מ"ר + מרפסת 24 מ"ר.
היזם הבטיח שאקבל 2 חניות אבל טוען עכשיו שהוועדה המקומית לתכנון ולבנייה חיפה לא מאשרת יותר מחניה אחת לדירה.
מה הכללים (מדיניות) של הוועדה החיפאית על מספר החניות המותר לדירה?
אל מי בוועדה החיפאית אני יכול לפנות לקבלת האינפורמציה הדרושה?
תודה