פורום אדריכלות תכנון ובניה - ארכיטקטורה

בפורום אדריכלות מתקיימים דיונים בין אדריכלים, ארכיטקטים וסטודנטים בתחום. וכן ניתן להתייעץ עם המומחים בנושאי אדריכלות, תכנון ובתהליכי בנייה לבקש עצות מקצועיות ולמצוא אדריכלים לביצוע עבודות.
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

מחפש עורך בקשה להיתר בניה על גג בית פרטי

Dror 14.06 (10:14)
שלום,
לבניית יח' מגורים עצמאית קטנה על גג בית פרטי מאוכלס, אני מחפש עורך בקשת היתר בניה
1- בקיא במערכת והחוק
2- בעל נסיון בתהליך מול וועדות במרחב כפרי

אם מסוגל גם להפיק תכניות לתהליך, מעולה.

הוסף תגובה קישור ישיר

ניסוח הבקשה מוזרה...

אווה 16.06 (18:43)
הייתי קוראת לזה "אדריכל" או "הנדסאי אדריכלות".
מדובר לא רק עבודת ה"פקידות".
לדעתי התיכנון הוא העיקר כאן, או שהתוכנית כבר מוכנה? אתה צריך גם קונסטרוקטור מן הסתם.
הוסף תגובה

נכון (ל"ת)

אלון 3.07 (15:25)
הוסף תגובה

צור קשר 0545885113 (ל"ת)

דוד 21.06 (13:22)
הוסף תגובה

כל מה שכתבת הוא חלק מתפקידו של עורך הבקשה. (ל"ת)

דביריבירי 21.09 (13:51)
הוסף תגובה

הפיכת חלון לפתח יציאה למרפסת קיימת

ישראל גמליאל 15.05 (20:43)
אבקש לדעת באם יש צורך בקבלת אישור עירייה או קונסטרוקטור, בהסבת חלון למרפסת אחורית לפתח יציאה עם דלת, אציין כי קיים פתח יציאה נוסף מחדר האוכל.

תודה מראש
הוסף תגובה קישור ישיר

פתיחת פתח

אווה 21.05 (18:15)
אם מדובר בבית פרטי אז זאת שאלת "קיטבג". ;-)
הוסף תגובה

כן.

אלון 3.07 (15:27)
זהו שינוי חזית.
אבל היות וכבר יש שם פתח, הפרוצדורה אמורה להיות קלה בהרבה.
הוסף תגובה

קבלת ידע מקצועי

עדן בן נעים 1.05 (22:33)
מתכננת להתחיל מסלול לימודי אדריכלות ורוצה לקבל טיפים והכוונה מקצועית לתחום. בעלת ידע קודם בשרטוט וידע בסיסי באוטוקד
*עדיין לא סטודנטית*
אשמח לקבל המלצות ולהתייעץ עם אדריכלים/ סטודנטים לאדריכלות

עדן 0502141925
הוסף תגובה קישור ישיר

הייתי מנסה את רונן

אלי 19.06 (15:21)
הבן אדם מבין ויודע מה הוא עושה..
www.marble...%99%D7%A9/
הוסף תגובה

מרחק בין פתחי יחידות דיור

יעקב 1.05 (14:47)
אדם מעוניין לבנות יחידת דיור מול יחידת דיור קיימת בתוך בניין מגורים, באותה קומה. מה המרחק הראוי שיהיה בין הפתח של יחידת דיור הקיימת לפתח של יחידת הדיור החדשה?
מה המרחק המינימלי שבפחות מכך כבר נחשב לצפוף וללא נעים?
הוסף תגובה קישור ישיר

מרחק בין 2 יח"ד

יהונתן פדידה 12.05 (18:43)
המרחק בחשבון פשוט מרחק 2 הדלתות כשהן נפתחות וקרובות בקצותן, בתוספת כ30-40 ס"מ "תחושת" מרחק ופרטיות כל שהיא זו מזו דהיינו דלת מול דלת הייתי אומר 220 ס"מ מרחק (דלתות מקבילות זו מול זו)
הוסף תגובה

תכנית קונסטורקציה

אליהו אלישע נכס 27.04 (16:06)
אני מחפש תכנית קונטורקציה לדירה ישנה בירושלים לצורך קניה. איך אני ישיג אותה????
הוסף תגובה קישור ישיר

תלוי כמה ישנה

אווה 28.04 (10:50)
נסה לבדוק בעירייה, על תוכנית ההגשה יש את שם הקונסטרוקטור.
אם היא ישנה מאוד, אין סיכויים. ממליצה לקבל יעוץ מקונסטרוקטור שיגיע לבניין.
בדרך כלל ניתן לבנות מחומרים קלים.
הוסף תגובה

אני מחפשת תריס מעוצב

פייגי 27.04 (10:22)
שלום , אני מחפשת תריס מעוצב במראה עץ , כדי לסגור פינת כביסה. עדיף לא חשמלי.
המידות הם 2 מטר רוחב 2.5 גובה .
מישהו יודע איפה אפשר להזמין כזה?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

סגירת פינת כביסה

אווה 28.04 (10:45)
לא כל כך ברור למה ואיך תריס. אם המטרה לאיוורור, ניתן לעשות את החלק העליון כחלון או תריס.
ממליצה על שתי דלתות הזזה, אפשר בגוון עץ. או רעיון אחר בדוגמת פרגוד יפני.
בהצלחה!
הוסף תגובה

היתר בניה לבריכה

שיר אדריכלית 20.04 (08:50)
אני מגישה היתר לבריכה פעם ראשונה, האם יש מתכנן שמוכן לשתף את ההיתר PDF עצמו שהגיש שאדע איך זה נראה.
כמו כן איזה אנשי מקצוע צריך להיתר-
מפת מודד, קונסטרוקטור..
ממש אודה לכם על התמיכה!
הוסף תגובה קישור ישיר

בריכה

אווה 22.04 (20:15)
ממליצה לך, לנסות למצוא באתר של העירייה (על פי כתובת) היתר עם בריכה. אם אין באינטרנט, את יכולה לגשת לעירייה/מועצה ולבקש לראות תיק. רצוי חדש ככל האפשר.
עבור התיכנון צריך לבדוק את התקנים.

זה מה שאני הייתי עושה.
לא חושבת שזה שונה בהרבה מהגשה של בניין.
הוסף תגובה

מדרגות חיצוניות

שי הר אבן 19.04 (23:42)
לצורך פרויקט בלימודים...
מאיזה חומר אפשר לבנות מדרגות חירום חיצוניות?
גם מבחינת תקן וגם שיתאים לסביבה חיצונית.
תודה!
הוסף תגובה קישור ישיר

ברזל

אלון 3.07 (15:28)
רק לבדוק עמידה בתקן אש.
יש חומרים מעכבי בעירה שמישמים גם על מתכת.
הוסף תגובה

נספח תרמי

סמוראי הנדסה 4.04 (13:28)
שלום,
אשמח לקבל נספח תרמי לקיר בטון של ממ"ד בעובי 40 ס"מ, איזור ב"ש.
תודה מראש
הוסף תגובה קישור ישיר

אישור לחניה במושע

אלכס 29.03 (20:24)
שלום,
יש בית פרטי בקרקע שהיא מושע. כלומר, יש עד שתי חלקות במושע עם בית פרטי בכל אחת מהן.
באחת הלקות מישהו קנה אותה ורוצה להרוס בית ישן ולבנות בית חדש.
לשם כך הוא חייב לקבל מעוד שני השכנים הנוספים במושע אישור בכתב של תוכנית הבינוי שלו.
המועצה חייבה את השכן החדש להציג בשרטוט של תוכנית בינוי את השינויים גם בחלק של השכן הנוסף.
במקום חנייה אחת שהוא קיבל אישור עליה לפני 35 שנה, מופיעות בשרטוט הנ"ל שתי חנייות אצלו ומועצה לוקחת ממנו בגלל זה גם את "שביל גישה למגרש החנייה האחורי" ששם ניתן למקם 2 חניות.
השכן השני אמור לחתום גם על תוכנית בינוי של השכן החדש וגם על השינויים הנ"ל גם אצלו למרות שהוא לא עשה שום שינוי בחלקה שלו. הכל הנמצא בשרטוט אחד משותף.
מה קובע לפי איזה חוק כמה חניות אמורות להיות בחלק של השכן הנוסף – אחת כמו שהוא קיבל אישור מהמועצה לפני 35 שנה או שתיים כמו שדורש החוק היום למרות שלא שונה שום דבר מאז בחלקה של השכן הנוסף במושע
הוסף תגובה קישור ישיר

חזית

יקיר 24.03 (08:40)
במסגרת הפרויקט במכללה תכננתי בניין. מן הסתם על קרקע בשיפוע. נוצר מצב שבחזית (במידה ואני מראה פיתוח שטח) זה מסתיר חלק מהבניין. ובחזית אחרת בקושי רואים את הבניין. האם זה נורמלי? מה לעשות?
הוסף תגובה קישור ישיר

חזית

אווה 24.03 (13:03)
ממליצה לך לעשות שתי חזיתות (ככה בכל מקרה תצא "צודק" :)
בכל מקרה החזית של הבניין הוא העיקר, כלומר חזית שבה החיתוך הוא צמוד לבניין ממש. במקרה זה יראו אותו בשלמותו, חיתוך הקרקע (בקו עבה) יהיה בצמוד לו ממש ואם יש עוד קומה מתחת לאדמה או חלק של קומה, אפשר להראות במרומז בקו מרוסק חלקי.
יחד עם זאת אתה יכול להראות חזית נוספת ("חזית מהרחוב"? לא יודעת איך הסיטואציה בדיוק), שם הקרקע (הכביש?) בקו עבה ויראה רק החלק העליון של הבניין חזית מפורטת בקו דק, את שאר הבניין עד למטה רק במרומז בקו מרסק חלקי.
בהצלחה!
הוסף תגובה

אם חלק הבנין הנסתר תת קרקעי זה בסדר

אלון 16.04 (13:00)
אבל, אם רק מדובר בכפל קרקע בשטח המגרש, אתה לא צריך להראות אותו, כי הפיתוח אינו העיקר.
הוסף תגובה

רוחב מקום חנייה

דוד 12.03 (15:32)
שלום לכולם,

צירפתי תכנית החנייה בבנין.
אשמח חוות דעת על המקומות 4 ו5.
לקחת בחשבון שבפועל המקום 4 לא רחב 300 סמ כמו במסמך אלא 270 סמ
והמקום 5 אותו דבר רחב רק 270 סמ

המעבר 542 סמ אבל העמוד היה צריך להיות מטר אחורה כדי שייחשב לפי מה שהבנתי ככה שהמעבר האפקטיבי הינו 442

האם מישהו יודע להגיד מה היה צריך להיות הרוחב של המקום 4 והמקום 5 לפי ההנחיות ?

תודה רבה

דודרוחב מקום חנייה
הוסף תגובה קישור ישיר

תשובה חלקית

אווה 12.03 (20:10)
בקשר למידה 542: המידה הזאת לא קשורה לעמוד אלא היא מרחק בין חניות כך שאם העמוד זז זה לא קשור לזה.

מבחינת רוחב החנייה זה תלוי מה יש לידו בצד השני, זה לא ברור מהשרטוט. האם "הובטח" 300 מ'? בתוכנית אני רואה 291 (לא ממש ברור), שהיא מידה ברוטו יורד מזה טיח (כ-2.5 ס"מ מקס' במקום שיש קיר). בכל מקרה איך שלא תחשב את זה ה"טעות" היא מעבר לסביר.
לדעתי אתה צריך איש מקצוע מוסמך שיקבע א. אם המצב מספיק לסיבוב וכניסת המכונית (אני לצערי לא מספיק מוסמכת, צריך מהנדס כבישים ) ב. גם אם כן, לשקול פיצוי.
הוסף תגובה

האם ישנו תקן לגבי גודל המקום שמיועד למכונת כביסה

מארק 9.03 (11:35)
לא יודע אם זה המקום לשאלה מהסוג הזה... סליחה מראש אם לא!
קנינו דירה חדשה על הנייר וראינו שהמרחק מהקיר שעליו ממוקמת התשתית של מכונת הכביסה לדלת כניסה(נפתחת פנימה) יש כ40-50ס"מ ואין סיכוי להכניס שם משהו! אני עוד לא יודע אם הטעות היא בתכנון או בביצוע עוד לא העלתי את זה מול הקבלן. הייתי קודם רוצה לדעת האם יש באמת תקן כלשהו לגביי זה! תודה מראש לעונים!
הוסף תגובה קישור ישיר

לא צריך תקן במקרה זה אבל מקום חייב להיות.

אווה 9.03 (20:42)
ישנם מכונות כביסה עם פתח עליון ברוחב 40 ס"מ. צריך לבדוק אם נכנס או לא. אני מאמינה (מקווה:) שהתכנון נכון ואם יש בעיה בביצוע אולי ניתן לשנות. כדאי שתהיה לך את המדידה המדויקת בין המשקוף לקיר ואם תשים כאן תוכנית אפשר אולי להבין יותר ולייעץ. מה עם מייבש?
הוסף תגובה

מחפשת לקנות שולחן שרטוט

נעמה 5.03 (17:30)
עבור בני שלומד אדריכלות, מחפשת לקנות שולחן שרטוט במצב טוב
הוסף תגובה קישור ישיר

שולחן שרטוט - מוצר נדיר שכבר לא בשימוש

אווה 9.03 (08:13)
מניסיון, לא יהיה שימוש רב בשולחן רק בתקופה הראשונה, ממליץ לנסות לקנות רק פלטה עם הגבהה שניתן להניח על כל שולחן, אחר כך עוברים למחשב.
בהצלחה!
הוסף תגובה

מעקי בטיחות

נאוה ליפשיץ 2.03 (16:22)
איך לתכנן מעקה מתכת כהשלמה למעקה בנוי במרפסת עד 1.05 ,?שגובהו 57 ס״מ מהריצוף. איך בדיוק לבצע שלא יהיה מדרך רגל?
האם מספיק שהמעקה יהיה בקו הפנימי של קופינג המעקה הבנוי או שצריך שהמאחז העליון יהיה נוטה פנימה מקו פנים הקופינג ואם כן, כמה פנימה?
הוסף תגובה קישור ישיר

מעקה מרפסת

אווה 9.03 (08:07)
אם את עושה את המעקה בקו הפנימי של הקופינג, אז בגובה 23 ס"מ מעל הקופינג את חיבת סגירות אופקיות ברווחים של לא יותר מ- 1.2 ס"מ, אופציה שבוודאי לא תבחרי :). אופציה שנייה טובה יותר: הטיית המאחז העליון פנימה, ב- 20 ס"מ או יותר (מדידה אופקית). בהצלחה!
הוסף תגובה

הצעת מחיר לתכנון ועיצוב מסעדה 350 מ"ר

yoss 2.03 (11:07)
היי,

היי אני נותן הצעת מחיר, לתכנון ועיצוב של מסעדה, ורציתי לדעת מה טווח המחירים שמקובל לבקש על כזו עבודה.

1. נתונים – 350 מ"ר באזור יקר בארץ, ( 200 מ"ר = חלק מקורה + 150 מ"ר = מרפסת פתוחה ), הלקוח קיבל מעטפת, מצורפות תומונת.

2. טווח מחירים - מה טווח הצעות המחירים שהם יכולים לקבל ממעצבים ואדריכלים ( עבור שירות מלא, קרי, חלקות חלל, תוכניות עבודה, פיקוח עליון, עיצוב והדמיות ) , מחיר נמוך ? מחיר ממוצע ? ומחיר גבוה ?

3. מחשבון סאפ - אני יודע שיש את מחשבון סאפ, אבל לעיתים המחירים שקבלים באתרים שונים הם לוודקא המחירים בפועל

4. מצורפות תמונות
הצעת מחיר לתכנון ועיצוב מסעדה 350 מ\"ר
הוסף תגובה קישור ישיר

מחפש ספר יד שניה של "תחיקת הבניה

רונן 28.02 (13:26)
טלפון 0542278440
הוסף תגובה קישור ישיר

מחפש ספר יד שניה של "תחיקת הבניה" (ל"ת)

רונן 28.02 (13:25)
הוסף תגובה קישור ישיר

הוצאת היתר

שרה 9.02 (12:25)
שלום לכולם
אשמח לעזרת המומחים
אושרה לנו תבע חדשה בבנין בעמודה שלנו יש 8 דיירים 3 דיירים מוציאים היתר יחד ושני שכנים נוספים מוציאים היתר בנפרד שאלתי איך התקבל הדבר בעיני העיריה ?
שלושת השכנים שהחלו ראשונים בהיתר הם הקומות הגבוהות בבנין והם עומדים לקראת פרסום לעומת זאת 2 השכנים הנוספים עומדים בשלבים יותר ראשוניים. האם השכנים המתקדמים יעלצו להמתין שיעבור קודם ההיתר של השכנים בקומות הראשונות?
הוסף תגובה קישור ישיר

לא הגיוני שימתינו אבל, אולי ה...

אווה 11.02 (16:21)
לא הגיוני שימתינו אבל, אולי ה"הגיון" שלהם הוא אחר. התשובה בעירייה.
הוסף תגובה

תמא 38-1

ברכה 30.01 (17:49)
שלןם: אני מלפסת דירה לדנייה. שואלת אם דיגה שנבנתה בתוכנית תמ"א 38-1 כלומר חיזוד מבנה...האם הבנייה מספיק בטוחה ואיכותית? תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

תשובה

חוה 7.02 (06:25)
בנין שעבר חיזוק במסגרת תמ"א הוא בנין שעבר בדיקה הנדסית ואישורים מתאימים כך שמבחינת חוזק וגם מבחינת חוזק לרעידת אדמה אין מה לדאוג. מבחינת איכות הבנייה, זו כבר שאלה שאין לדעת עליה את התשובה רק אם רואים ובודקים פיזית. אם מדובר בדירה חדשה הרי שהקבלן אחראי לבניתה ואם יתגלו ליקויים עליו לתקנם. אם מדובר בדירה ישנה הרי שיש להתיחס אליה בהתאם. בכל מקרה "איכות" זה עניין יחסי וכמובן הוא גם ביחס למחיר. יתכן וכדאי להעזר בבעלי מקצוע בבדיקה פיזית שלה.
בהצלחה!
הוסף תגובה

פרזנטציה

גל 22.01 (20:29)
היי, בקרוב יש לי הגשת סוף סמסטר, אשמח לראות פרזנטציות על מנת להבין איך לבצע את הדברים, וכמובן אשמח לטיפים.
הוסף תגובה קישור ישיר

כשאני עשיתי את הפזרנטציה שלי...

דביריבירי 26.01 (18:37)
הכרתי את התוכניות של הבית יותר משהכרתי את כף ידי.
ידעתי למה בחרתי למקם כל חלון היכן שבחרתי למקם.
ידעתי מי הדיירים של הבית. ידעתי בני כמה הם מה התחביבים שלהם. על הקשר המיוחד בין הבית לחוץ.

כל התוכניות הודפסו על גליונות. הוצגו על לוח קאפה.
היה גם ספר פרוייקט בו תואר האיזור. כמה תושבים. לא הראו לך דוגמאות היכן שלמדת?
הוסף תגובה

היי תודה על המענה, שכחתי לציין...

גל 19.02 (23:15)
היי תודה על המענה, שכחתי לציין אני שנה א
הוסף תגובה

שרטוט גרמושקה

רוית 9.01 (13:13)
כמה שעות לערך לוקח לשרטט גרמושקה להיתר/ לביצוע?
עבור בנייני מגורים עד 10 קומות.
הוסף תגובה קישור ישיר

10 קומות זה הרבה

אלון 20.01 (00:58)
למרות שבד"כ יש קומות חזרתיות, שרטוט ופירוט של עשר קומות להיתר ב1:100 ולביצוע 1:50 זה ממש לא מעט זמן עבודה, תוסיפי חתכים וחישובי שטחים של כל דירה, מחסנים, חניות, זו מלא עבודה.
הוסף תגובה

בבניין מדובר בדרך כלל בקומה טיפוסית שחוזרת על עצמה

דביריבירי 26.01 (18:41)
את רוצה להתפרנס או שאת רוצה להתפרנס לפי שעה?
אני מעריך כך:
קומת כניסה. 3 שעות.
קומה טיפוסית עוד 4 שעות-8 שעות (אם את לא זורקת). יכול לקחת יותר. תלוי בגודל הקומה ובמורכבותה.
חזיתות יחסית אמור להיות פשוט יותר. מעריך שכל חזית בערך שעה. בלי פיתוח שטח.
חתך, תלוי במורכבותו. מעריך שעה-שעתיים (אני מייצר לעצמי קיצורי דרך שעוזרים לי לייעל.

תוכנית גרמושקה היא 1-100
תוכנית לביצוע היא 1-50

הוסף תגובה

סימון קיר משופע בתכנית

טובה 8.01 (22:12)
שלום!
אשמח לדעת איך מסמנים בתכנית קיר משופע.
הוסף תגובה קישור ישיר

מחפשת מרנדר

מירנה 29.12 (23:18)
היי אני עוסקת באדרכלות ועיצוב פנים , מחפשת מרנדר לפרוייקט חוץ !
הוסף תגובה קישור ישיר

מוזמנת ליצור קשר [email protected] (ל"ת)

ADERET 17.01 (19:12)
הוסף תגובה

תכנון מחדש גגות רעפים לבית קיים

אנה 26.12 (14:42)
שלום, מחפשת עזרה לתכנון מחדש של גגות רעפים של בית קים באוטוקאד. אשלח את הקובץ בהתאם לנדרש. תודה רבה אנה סטבסקי
הוסף תגובה קישור ישיר

הי אנה, תשאירי פרטי התקשרות

אלון 20.01 (01:00)
מייל או טלפון ואחזור אלייך
הוסף תגובה