פורום ייעוץ עולם הבניה

יש לכם שאלה, אתם בונים, משפצים, מתכננים? מחפשים רעיון או פתרון לבעיה? זה הפורום בו תקבלו עצות מגוונות ותוכלו להציף את שאלותיכם

מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת! bit.ly/2kyZDLL
תנאי השימוש בפורום
הודעה חדשה

הדברות

אלעד אלעד 26.06 (04:03)
שלום לכולם!
אני רואה שיש כאן לא מעט גולשים אשר בונים או משפצים נכסים, ואני רוצה לתת לכם טיפ קטן מהניסיון שלי. אני עוסק בעולם הנדל״ן, קונה נכסים ישנים, משפץ אותם ומוכר במחירים גבוהים יותר, וההבדל במחירים הוא למעשה הרווח שלי. בכל תהליך של שיפוץ או בניה יש נטיה לכל מיני חרקים ומזיקים להופיע מעל פני השטח. על מנת להפוך את סביבת המגורים לנעימה, אני ממליץ בחום לא להתפר, ולקחת שירותי הדברה על מנת להיפטר מהמזיקים בצורה המהירה והטובה ביותר. אני עובד עם החברה הזו: www.yehuda-hadbarot.co.il/ וממליץ בחום על השירות שלה.
בהצלחה!
הוסף תגובה קישור ישיר

מדביר מוסמך

אלון כהן 3.06 (09:00)
שלום לכולם,
מניסיון אישי שלי, זה נכון שכשמשפצים יכולים להופיע המון מזיקים
זה גם נכון שעכשיו, בשנים האחרונות, בגלל שבונים המון בארץ ויש מלא חפירות גם צצפים מלא מזיקים, ונחשים וחולדות.
שווה שיהיה לכם מדביר מוסמך ואמין זמין בכל עת.
הינה מדביר שאני עובד איתו והוא באמת תותח.
shimiamadb...%92%d7%9f/
הוסף תגובה

בנוגע להדברות

חנית 28.03 (15:53)
היי אלעד,
אכן במהלך שיפוצים ובנייה צצים לא מעט מזיקים ולפעמים אפילו חולדות.
לכן באמת לאחר השיפוץ מומלץ להזמין הדברה ככה אפשר להיכנס לבית כמו שצריך בלי כל מיני חרקים ומזיקים.
מהניסיון שלי ממליצה על המדביר הזה שהוא אדיב מקצועי ותותח של ממש.
הוסף תגובה

מחפשים פיתרון

שרית 24.06 (09:05)

יש לנו בית בבניה קלה, נמצא באזור קר מאוד, עם רוחות וצליפה של גשמים, ולעיתים גם שלג.
החיפוי החיצוני מצריך החלפה,
נשמח לעצות מחכימות מקצועיות על מנת שלא נטעה.
יותר מעיצוב חיצוני, חשובה לנו איכות החומר, עמידותו בשינויי מזג האויר, תוספת בידוד ועמידות בשמש הקייצית החמה.
תודה.
הוסף תגובה קישור ישיר

חיפוי חיצוני לבניה קלה

אילן גאון 26.06 (20:36)
הי שרית.
אני ממליץ לך בחום לנסות לשאול באתר של ״שיפוצים פלוס״. יש להם מגוון רחב של אנשי מקצוע שבטח יוכלו לסייע. אני שכרתי שם את השירות של קבלן שיפוצים נהדר, ואני יכול לומר לך שכל חוות הדעת שם וכל בעלי המקצוע נבדקו על ידי צוות האתר לפני שהועלו. יש להם בעלי מקצוע כמעט לכל שיפוץ או עיצוב, ואני די בטוח שתוכלי למצוא שם את מבוקשך. תעשי חיפוש של קבלן שיפוצים באזר שלך, תפני למי שנראה לך הכי מתאים ובקשי המלצה לחיפוי והצעות מחיר מכמה בעלי מקצוע. זה מה שאני נוהג לעשות בדרך כלל.
בהצלחה!
הוסף תגובה

חיפוי חיצוני

יוסי 23.08 (11:44)
ממליץ על גבס חוץ של טמבור שתי שכבות טיח פולימרי עם רשת פלסטיק בינהן וגמר שליכט צבעוני בטקסטורה וצבע לבחירתכם ניתן לראות בקישור המצורף
www.youtub...ACKjloAJfg
הוסף תגובה

מרצפת בריצפה שזזה

פליקס 19.05 (21:09)
שלום,
מהו אופן התיקון הנכון למרצפת שמורגש שהיא "רוקדת" קצת כאשר נעמדים עליה בפינה ספציפית ?
האם ניתן להסיר את הרובה באופן מלא ולהכניס מילוי כלשהו על מנת לא להוציא את כל המרצפת ?
תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

רצף

חנית 15.03 (14:04)
ממליצה להייתעץ עם איש מקצוע, במקרה הזה ממליצה על רצף
הוסף תגובה

הגבהת המעקה במרפסת

הנרי 27.04 (13:11)
מחפש פתרון להגבהת המעקה במרפסת,
אשמח להצעות בנושא
הוסף תגובה קישור ישיר

מפוח לחדר רחצה

בלה 15.04 (14:53)
שלום,

יש לנו חדר רחצה בגודל 1.70/2 מ', ללא חלון. צריכים להתקין מפוח ולא מצליחים להבין את ההבדלים בין המפוחים השונים (למעט ההבדל במחיר). הצינור של המפוח עובר דרך הקיר והרצפה ויוצא החוצה (כל קירות חדר הרחצה הם קירות פנימיים). האורך הכולל של הצינור הוא כ-5 מטרים.
בשתי חנויות שונות שפנינו אליהן קיבלנו המלצות על מוצרים שונים. באחת המליצו לנו על מפוח צנטרפוגלי IL150, שעולה כ-1300 ש"ח. בחנות אחרת המליצו דווקא על מפוח אינליין 100 בעלות של כ-500 ש"ח. שניהם יושבים בפתח החיצוני, כך שלא אמור להיות רעש בחדר הרחצה עצמו. השאלה היא האם הם יעילים מספיק ואיזה מהם יעיל יותר. האם המפוח הזול יותר ייתן מענה מספק- גם אוורור ריחות ובעיקר אוורור של הלחות על מנת שלא תיווצר רטיבות בתקרה?

אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שמבין בעניין.

תודה
הוסף תגובה קישור ישיר

קידוח בשיש ובבטון באמצעות כוס יהלום

משה 7.03 (12:16)
האם חייבים לבצע קידוח בבטון באמצעות כוס יהלום עם מים ?
האם קידוח בשיש (חברוני) באמצעות כוס יהלום דורש מים ?
האם הוספת מים לקידוח היא דבר הכרחי או דבר מסייע, או שהוא מיותר וגורם נזק ?
הוסף תגובה קישור ישיר

ניקוי שליכט צבעוני

ששון 7.03 (12:16)
כיצד ניתן לנקות שליכט צבעוני אקרילי ?
האם הוא עמיד בשטיפה בלחץ גבוה ?
האם הוא עמיד בניקוי באמצעות קיטור ?ניקוי שליכט צבעוני
הוסף תגובה קישור ישיר

כלי עבודה חשמליים

amitlw88 15.02 (23:53)
שלום לכולם
אני רואה שיש כאן הרבה חברים שעוסקים בעולם הבניה, התיקונים והשיפוצים, ואני מניח שתוכלו לסיע. אני מחפש לקנות כלי עבודה חשמליים חדשים. אני עוסק בתיקונים ושיפוצים קטנים באופן חובבני בזמני הפנוי, וזקוק לכלים טובים איתם יהיה אפשר לעבוד. אני מחפש משהו שעובד בצורה קלה על עץ וגם על מתכות, וקיבלתי המלצה על כלי העבודה של חברת פיין Fein. אשמח לדעת האם מישהו עושה בהם שימוש ויכול לתת המלצה מניסיון איך זה לעבוד איתם?
תודה!
הוסף תגובה קישור ישיר

בקשר למשחזת בוש

משה יצחק 1.08 (08:58)
אני רוצה לקנות משחזת בוש גדולה אם מישהו יכול להמליץ על סוג של דגם אשמח! תודה רבה!
הוסף תגובה

רכישת כלי עבודה בזול

עדי 16.10 (10:42)
את האמת אני לא מכיר את החברה הזו ואני אספן כלי עבודה. (כי תמיד טוב שיש)
בדרך כלל אני רוכש את כלי העבודה הזולים לעבודות של פעם ב...
לדברים היום יומיים אל תתפשר ותחפש כלים טובים ואמינים. חברות בוש או מקיטה, אפילו works או סיגנט.
מצאתי מקום נחמד ליד הבית ( אני מהצפון ) שנקרא שיווק שלו. אני מקבל שם עצות טובות וחסימה מידי פעם להתלהבות שלי בכל פעם שאני רוצה לקנות כלי חדש סתם בשביל שיהיה.
כלי עבודה מאוד זולים.
כנס לאתר ותבדוק. shivukshalev.co.il. אל תקנה מה שאתה לא צריך ואל תתפשר על מה שכן.
הוסף תגובה

היי

אוסנת2022 29.10 (12:30)
אני משתמשת חדשה באתר, רוצה לרשום הודעה, ולא יודעת איך לעשות את זה. אפשר עזרה בבקשה.
הוסף תגובה

מקדחת עמוד

אוסנת2022 29.10 (12:36)
יש לי מקדחת עמוד, אני שומעת את המנוע עובד, אבל המקדחה לא מסתובבת. פתחתי וראיתי שהרצועות בסדר. אי אפשר לראות מה קורה כשהמכסה פתוח. מישהו יכול לעזור, למה זה קורה? תודה מראש למשיבים.
הוסף תגובה

תריסים לבית

kobiy880 30.01 (09:46)
שלום לכולם
אני רואה שיש כאן גולשים שאולי יוכלו לתרום מנסיונם האישי ולעזור. אני מתכנן שיפוץ מאסיבי בבית, ומתלבט באיזה סוג תריסים לבחור. חשבתי על תריסי גלילה עם מנגנון חשמלי, שיהיה קל ונוח לפתוח, לסגור וליצור גם הצללה חלקית. מה אומרים? על איזו חברה כדאי לי ללכת? יש הצעה אחרת?
תודה!
הוסף תגובה קישור ישיר

סוגי תריסים ואלומיניום

אלי 30.01 (10:22)
תריסי גלילה חשמליים 50%הצללה של קליל עושים את העבודה מצוין. יש לוודא להתקין מנוע איכותי .
הוסף תגובה

טיח תרמי

מורן 23.01 (21:01)
שלום, אני מעוניין בבידוד תרמי לבנייה חדשה על בלוקים רגילים ובטון מזוין(לא איטונג ולא פומיס), מטרת הבידוד היא אך ורק בכדי למנוע עיבוי על הקירות הפנימיים(אנו סובלים מזה באיזור שלנו). האם עדיף לשים מבחוץ טיח תרמי או שעדיף לוחות אדקס, או פתרון אחר?
אשמח אם בתשובתך תתיחס גם לעלות הנוספת של הפתרון התרמי.
תודה :)
הוסף תגובה קישור ישיר

חימום מים באמצעות גז

שון 6.12 (08:39)
אשמח לקבל המלצה מהמומחים כאן לגבי חימום מים באמצעות גז, עד כמה זה משתלם? עלויות והאם יש בזה סיכון מסוים? איפה כדי לי לבדוק? תודה לעונים..
הוסף תגובה קישור ישיר

חימום מים בגז כדאי לדעת

tomerma2017 7.12 (10:09)
נתחיל מזה שאנו משתמשים במחמם מים בגז. למה בחרנו במחמם כזה. אנחנו משפחה בת 5 נפשות יש לנו דוד שמש במצב טוב וגם שעון להפעלת הדוד. למה אני מציין את זה, כי כמעט תמיד גם בקיץ נאלצנו להדליק את הדוד כדי שיהיה מספיק מים חמים לכולם. זה בא לידי ביטוי בהוצאות חשמל מאוד גבוהות.
הלכנו על מחמם בגז היות ונותן זמינות מיידית של מים חמים בכל שעות היום וכל עונות השנה. במחמם שלנו (אמישרגז), ניתן לקבוע את הטפרטורה המועדפת, צורכים בדיוק את כמות המים ללא המתנה למים חמים ויש פער עצום בעלות הפעלת המחמם גם בהתבסס על עלות רכישה והתקנה.

מה כדאי לדעת, זה מכשיר גז נוסף בבית (יש לנו גם כיריים בגז), ולכן צריך אחריות למכשיר ובדיקה תקופתית כדי לוודא תקינות. חשוב מאוד למקם את המחמם באיזור מאוורר או שיש מיקום לצינור.
לדעתי כדאי לעבור למחמם בגז, לגבי מחיר כדאי לבדוק מה יש כרגע מבחינת מבצעים. בהצלחה.
הוסף תגובה

חימום מים בגז האם משתלם

ציפי 7.12 (11:29)
שלום לך..

ראשית אומר שאנחנו התקנו חימום מים בגז לפני כשנה ומאד מרוצים.

מעצם כך שחימום המים מוגבל רק לזמן המקלחת יש חיסכון אדיר באנרגיה.. חשבון החשמל התקצץ משמעותית. חשבון הגז עלה, אבל לא באותה מידה כי הגז זול יותר.

לא חווינו כל בעיות בטיחות.
הוסף תגובה

שאלה לגבי ביצוע מחיצת זכוכית

ליטל 28.11 (22:36)
שלום,
ברצוני לבצע מחיצת זכוכית בחדר שבו קיים איזור רחצה. כרגע הכל בחלל אחד ובין איזור הרחצה לאיזור הלינה יש הגבהה של בטון בחיפוי קרמיקה. אשמח לקבל הפניה לפרט או הסבר לגבי ביצוע כולל פתרון איטום. מצב תכנית מבט על.
תודה מראש לעונים.שאלה לגבי ביצוע מחיצת זכוכית
הוסף תגובה קישור ישיר

אתר בניה- עזרה דחוף

Shir Gabay 18.11 (15:46)
היי, במסגרת פרוייקט הגמר שלי כמעצבת פנים אני עוסקת בתחום אתרי הבניה. לפני שלב התכנון והעיצוב אני חוקרת את עולם פועלי בניין באתרי בניה.
יש לי כמה שאלות שלא מוצאת באנטרנט.
מאיפה מגיעים פועלי הבנין?
האם הם ישנים באתרי הבניה?
כמה פועלים יש באתר בנין? האם זה עובד לפי קומות, אם כן כמה פועלי בנין על בנין של 10-20 קומות?
אם הפועלים הם עובדים זרים האם הם מגיעים עם המשפחות שלהם?
איפה אוכל למצוא מידע בכללי על פועלי הבנין בארץ?
תודה רבה
הוסף תגובה קישור ישיר

פרט חיפוי קיר חוץ באריחי בטון חשוף

רותם 15.11 (13:15)
היי, אשמח לפרט חיבור המראה איך מבצעים חיבור אריחי בטון חשוף לקיר בטון (אריחי בטון עם ארבעה חורים בפינות),
או להסבר איך זה מתבצע.

תודה רבה!!

[email protected]
הוסף תגובה קישור ישיר

מחפשת אינסטלטור בחיפה

רחל 8.11 (21:54)
שלום,

האם מישהו בפורום יכול להמליץ על אינסטלטור בחיפה ?
מחפשת אינסטלטור מקצועי ואמין, שאוכל לסמוך עליו
הוסף תגובה קישור ישיר

המלצה

חנית 15.03 (14:10)
לצערי אין לי אינסטלטור להמליץ אבל אם זה בעיה של סתימה או חס וחלילה הצפה שיש של ביוב אשמח להמליץ לך על שירותי ביובית ממליצה מניסיון אישי, הייתה לי סתימה מזעזעת והם פתחו אותה בלחץ מים. ממש עזרו לי.
בהצלחה.
הוסף תגובה

תפר התפשטות

נורית 6.11 (16:47)
מה העובי המקסימלי לתפר התפשטות בבניין?
הוסף תגובה קישור ישיר

עובי קיר מבלוק בטון

עומר 6.11 (16:47)
מה העובי קיר הסטנדרטי שיש לתכנן לקיר הבנוי מבלוק בטון?
הוסף תגובה קישור ישיר

ידית בהלה במבנה ציבור

דנה 6.11 (16:47)
ע"פ כמה אנשים נדרש להתקין ידית בהלה בדלת ננעלת או נטרקת במבנה ציבור?
הוסף תגובה קישור ישיר

שילוב שיטות בנייה

נועם 6.11 (16:47)
אני מעוניין לשלב כמה שיטות בנייה בבית החדש שאני בונה.
איזה שיטת בנייה מומלץ לשלב עם בנייה קונבנציונלית?
הוסף תגובה קישור ישיר

בניה

גילי רפופורט 27.01 (19:53)
הי
אני חושב שניתן לשלב כל שיטה אחרת עם ממליץ לחכות שמנוסים ממני בשיטות הבניה השונות יענו לך. בינתיים אני יכול להמליץ לך בחום להכנס לקישור שאני מצרף לך, שם תוכל לקרוא המון מידע על בחירת פיגומים לבניין. הפיגום מהווה בסיס לכל סוג של בניה, והוא הכרחי לטובת שמירה על בטיחות העובדים באתר.
בהצלחה.
הוסף תגובה

בחירת סוג בטון

ערן 6.11 (16:47)
באיזה סוג בטון משתמשים לגרם מדרגות?
הוסף תגובה קישור ישיר

מדרגות חוץ

תמי 6.11 (16:47)
באיזה חומר מומלץ להשתמש למדרגות חוץ?
הוסף תגובה קישור ישיר

אחוז שיפוע למדרכה

טומי 6.11 (16:47)
‌מה אחוז השיפוע המינימלי שנדרש על מנת שמים יזלגו לכיוון הניקוז רחוב?
הוסף תגובה קישור ישיר

שיטת בנייה למבנה 4 קומות

עדי 6.11 (16:47)
באיזו שיטת בנייה מומלץ לבנות מבנה 4 קומות?
הוסף תגובה קישור ישיר

עבודות עפר

גילי רפופורט 21.01 (11:14)
הי עדי
אני ממליץ לחכות קצת שמומחים ממני יוכלו לענותלך לגבי שיטת הבניה. מה שכן, אני יכול לומר לך, שלא משנה באיזה שיטת בניה תבחר, כל שיטה עושה שימוש בעבודות עפר שונות, ולצורך כך יש צורך בכלי הנדסי כבד משקל לטובת ביצעו העבודה בצורה מדויקת, נכונה ויעילה, ובעיקר בטיחותית.
הוסף תגובה

בחירת סוג בלוק

תומר 6.11 (16:47)
באיזה סוג בלוק מומלץ להשתמש לבניית בית פרטי באשקלון?
הוסף תגובה קישור ישיר

אלמנט מונע החלקה במדרגות

דורין 6.11 (16:47)
האם כל סוג מדרגות דורש אלמנט מונע החלקה?
הוסף תגובה קישור ישיר