פורום ייעוץ עולם הבניה
יש לכם שאלה, אתם בונים, משפצים, מתכננים? מחפשים רעיון או פתרון לבעיה? זה הפורום בו תקבלו עצות מגוונות ותוכלו להציף את שאלותיכם
מעוניינים לנהל פורום זה? לחצו כאן כעת!
bit.ly/2kyZDLLתנאי השימוש בפורום
שרית
24.06 (09:05)
יש לנו בית בבניה קלה, נמצא באזור קר מאוד, עם רוחות וצליפה של גשמים, ולעיתים גם שלג.
החיפוי החיצוני מצריך החלפה,
נשמח לעצות מחכימות מקצועיות על מנת שלא נטעה.
יותר מעיצוב חיצוני, חשובה לנו איכות החומר, עמידותו בשינויי מזג האויר, תוספת בידוד ועמידות בשמש הקייצית החמה.
תודה.
אילן גאון
26.06 (20:36)
הי שרית.
אני ממליץ לך בחום לנסות לשאול באתר של ״שיפוצים פלוס״. יש להם מגוון רחב של אנשי מקצוע שבטח יוכלו לסייע. אני שכרתי שם את השירות של קבלן שיפוצים נהדר, ואני יכול לומר לך שכל חוות הדעת שם וכל בעלי המקצוע נבדקו על ידי צוות האתר לפני שהועלו. יש להם בעלי מקצוע כמעט לכל שיפוץ או עיצוב, ואני די בטוח שתוכלי למצוא שם את מבוקשך. תעשי חיפוש של קבלן שיפוצים באזר שלך, תפני למי שנראה לך הכי מתאים ובקשי המלצה לחיפוי והצעות מחיר מכמה בעלי מקצוע. זה מה שאני נוהג לעשות בדרך כלל.
בהצלחה!
פליקס
19.05 (21:09)
שלום,
מהו אופן התיקון הנכון למרצפת שמורגש שהיא "רוקדת" קצת כאשר נעמדים עליה בפינה ספציפית ?
האם ניתן להסיר את הרובה באופן מלא ולהכניס מילוי כלשהו על מנת לא להוציא את כל המרצפת ?
תודה
הנרי
27.04 (13:11)
מחפש פתרון להגבהת המעקה במרפסת,
אשמח להצעות בנושא
בלה
15.04 (14:53)
שלום,
יש לנו חדר רחצה בגודל 1.70/2 מ', ללא חלון. צריכים להתקין מפוח ולא מצליחים להבין את ההבדלים בין המפוחים השונים (למעט ההבדל במחיר). הצינור של המפוח עובר דרך הקיר והרצפה ויוצא החוצה (כל קירות חדר הרחצה הם קירות פנימיים). האורך הכולל של הצינור הוא כ-5 מטרים.
בשתי חנויות שונות שפנינו אליהן קיבלנו המלצות על מוצרים שונים. באחת המליצו לנו על מפוח צנטרפוגלי IL150, שעולה כ-1300 ש"ח. בחנות אחרת המליצו דווקא על מפוח אינליין 100 בעלות של כ-500 ש"ח. שניהם יושבים בפתח החיצוני, כך שלא אמור להיות רעש בחדר הרחצה עצמו. השאלה היא האם הם יעילים מספיק ואיזה מהם יעיל יותר. האם המפוח הזול יותר ייתן מענה מספק- גם אוורור ריחות ובעיקר אוורור של הלחות על מנת שלא תיווצר רטיבות בתקרה?
אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שמבין בעניין.
תודה
משה
7.03 (12:16)
האם חייבים לבצע קידוח בבטון באמצעות כוס יהלום עם מים ?
האם קידוח בשיש (חברוני) באמצעות כוס יהלום דורש מים ?
האם הוספת מים לקידוח היא דבר הכרחי או דבר מסייע, או שהוא מיותר וגורם נזק ?
amitlw88
15.02 (23:53)
שלום לכולם
אני רואה שיש כאן הרבה חברים שעוסקים בעולם הבניה, התיקונים והשיפוצים, ואני מניח שתוכלו לסיע. אני מחפש לקנות כלי עבודה חשמליים חדשים. אני עוסק בתיקונים ושיפוצים קטנים באופן חובבני בזמני הפנוי, וזקוק לכלים טובים איתם יהיה אפשר לעבוד. אני מחפש משהו שעובד בצורה קלה על עץ וגם על מתכות, וקיבלתי המלצה על כלי העבודה של חברת פיין Fein. אשמח לדעת האם מישהו עושה בהם שימוש ויכול לתת המלצה מניסיון איך זה לעבוד איתם?
תודה!
משה יצחק
1.08 (08:58)
אני רוצה לקנות משחזת בוש גדולה אם מישהו יכול להמליץ על סוג של דגם אשמח! תודה רבה!
אני משתמשת חדשה באתר, רוצה לרשום הודעה, ולא יודעת איך לעשות את זה. אפשר עזרה בבקשה.
יש לי מקדחת עמוד, אני שומעת את המנוע עובד, אבל המקדחה לא מסתובבת. פתחתי וראיתי שהרצועות בסדר. אי אפשר לראות מה קורה כשהמכסה פתוח. מישהו יכול לעזור, למה זה קורה? תודה מראש למשיבים.
kobiy880
30.01 (09:46)
שלום לכולם
אני רואה שיש כאן גולשים שאולי יוכלו לתרום מנסיונם האישי ולעזור. אני מתכנן שיפוץ מאסיבי בבית, ומתלבט באיזה סוג תריסים לבחור. חשבתי על תריסי גלילה עם מנגנון חשמלי, שיהיה קל ונוח לפתוח, לסגור וליצור גם הצללה חלקית. מה אומרים? על איזו חברה כדאי לי ללכת? יש הצעה אחרת?
תודה!
אלי
30.01 (10:22)
תריסי גלילה חשמליים 50%הצללה של קליל עושים את העבודה מצוין. יש לוודא להתקין מנוע איכותי .
מורן
23.01 (21:01)
שלום, אני מעוניין בבידוד תרמי לבנייה חדשה על בלוקים רגילים ובטון מזוין(לא איטונג ולא פומיס), מטרת הבידוד היא אך ורק בכדי למנוע עיבוי על הקירות הפנימיים(אנו סובלים מזה באיזור שלנו). האם עדיף לשים מבחוץ טיח תרמי או שעדיף לוחות אדקס, או פתרון אחר?
אשמח אם בתשובתך תתיחס גם לעלות הנוספת של הפתרון התרמי.
תודה :)
שון
6.12 (08:39)
אשמח לקבל המלצה מהמומחים כאן לגבי חימום מים באמצעות גז, עד כמה זה משתלם? עלויות והאם יש בזה סיכון מסוים? איפה כדי לי לבדוק? תודה לעונים..
נתחיל מזה שאנו משתמשים במחמם מים בגז. למה בחרנו במחמם כזה. אנחנו משפחה בת 5 נפשות יש לנו דוד שמש במצב טוב וגם שעון להפעלת הדוד. למה אני מציין את זה, כי כמעט תמיד גם בקיץ נאלצנו להדליק את הדוד כדי שיהיה מספיק מים חמים לכולם. זה בא לידי ביטוי בהוצאות חשמל מאוד גבוהות.
הלכנו על מחמם בגז היות ונותן זמינות מיידית של מים חמים בכל שעות היום וכל עונות השנה. במחמם שלנו (אמישרגז), ניתן לקבוע את הטפרטורה המועדפת, צורכים בדיוק את כמות המים ללא המתנה למים חמים ויש פער עצום בעלות הפעלת המחמם גם בהתבסס על עלות רכישה והתקנה.
מה כדאי לדעת, זה מכשיר גז נוסף בבית (יש לנו גם כיריים בגז), ולכן צריך אחריות למכשיר ובדיקה תקופתית כדי לוודא תקינות. חשוב מאוד למקם את המחמם באיזור מאוורר או שיש מיקום לצינור.
לדעתי כדאי לעבור למחמם בגז, לגבי מחיר כדאי לבדוק מה יש כרגע מבחינת מבצעים. בהצלחה.
ציפי
7.12 (11:29)
שלום לך..
ראשית אומר שאנחנו התקנו חימום מים בגז לפני כשנה ומאד מרוצים.
מעצם כך שחימום המים מוגבל רק לזמן המקלחת יש חיסכון אדיר באנרגיה.. חשבון החשמל התקצץ משמעותית. חשבון הגז עלה, אבל לא באותה מידה כי הגז זול יותר.
לא חווינו כל בעיות בטיחות.
היי, במסגרת פרוייקט הגמר שלי כמעצבת פנים אני עוסקת בתחום אתרי הבניה. לפני שלב התכנון והעיצוב אני חוקרת את עולם פועלי בניין באתרי בניה.
יש לי כמה שאלות שלא מוצאת באנטרנט.
מאיפה מגיעים פועלי הבנין?
האם הם ישנים באתרי הבניה?
כמה פועלים יש באתר בנין? האם זה עובד לפי קומות, אם כן כמה פועלי בנין על בנין של 10-20 קומות?
אם הפועלים הם עובדים זרים האם הם מגיעים עם המשפחות שלהם?
איפה אוכל למצוא מידע בכללי על פועלי הבנין בארץ?
תודה רבה
נורית
6.11 (16:47)
מה העובי המקסימלי לתפר התפשטות בבניין?
עומר
מה העובי קיר הסטנדרטי שיש לתכנן לקיר הבנוי מבלוק בטון?
דנה
ע"פ כמה אנשים נדרש להתקין ידית בהלה בדלת ננעלת או נטרקת במבנה ציבור?
נועם
אני מעוניין לשלב כמה שיטות בנייה בבית החדש שאני בונה.
איזה שיטת בנייה מומלץ לשלב עם בנייה קונבנציונלית?
גילי רפופורט
27.01 (19:53)
הי
אני חושב שניתן לשלב כל שיטה אחרת עם ממליץ לחכות שמנוסים ממני בשיטות הבניה השונות יענו לך. בינתיים אני יכול להמליץ לך בחום להכנס לקישור שאני מצרף לך, שם תוכל לקרוא המון מידע על בחירת
פיגומים לבניין. הפיגום מהווה בסיס לכל סוג של בניה, והוא הכרחי לטובת שמירה על בטיחות העובדים באתר.
בהצלחה.
ערן
באיזה סוג בטון משתמשים לגרם מדרגות?
תמי
באיזה חומר מומלץ להשתמש למדרגות חוץ?
טומי
מה אחוז השיפוע המינימלי שנדרש על מנת שמים יזלגו לכיוון הניקוז רחוב?
עדי
באיזו שיטת בנייה מומלץ לבנות מבנה 4 קומות?
גילי רפופורט
21.01 (11:14)
הי עדי
אני ממליץ לחכות קצת שמומחים ממני יוכלו לענותלך לגבי שיטת הבניה. מה שכן, אני יכול לומר לך, שלא משנה באיזה שיטת בניה תבחר, כל שיטה עושה שימוש בעבודות עפר שונות, ולצורך כך יש צורך בכלי הנדסי כבד משקל לטובת ביצעו העבודה בצורה מדויקת, נכונה ויעילה, ובעיקר בטיחותית.
תומר
באיזה סוג בלוק מומלץ להשתמש לבניית בית פרטי באשקלון?
דורין
האם כל סוג מדרגות דורש אלמנט מונע החלקה?